четвъртък, септември 19


10-те най-големи спортни наградни фонда

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

4. Световни покер серии

Световните покер серии (WSOP) са най-голямото покер събитие в света, като миналата година общият награден фонд, раздаден по време на Сериите бе в размер на рекордните $266,889,193.

Тазгодишното издание на турнира, който чества петдесетгодишнина, се провежда в момента и ще приключи през юли, затова предстои да видим какъв ще е общият награден фонд за 2019.

Наскоро PokerStars също постави рекорд в индустрията, като за тазгодишното издание на ежегодния онлайн турнир SCOOP играчите се състезаваха за фонд в размер на над $100 млн., като за първи път онлайн турнир достига деветцифрена сума.

3. Бокс

Боксът е един от онези спортове, в които големите събития се случват рядко, но за сметка на това го правят с блясък. Редовно чуваме за мултимилионни мачове от сферата на бокса и ММА, но срещата между тези два бойни спорта безспорно постави рекорд.

Боксовият мач между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър бе едно от най-скъпите спортни събития в историята, като американският боксьор го очакваха гарантирани $100 млн., а Макгрегър със сигурност щеше да получи $30 млн.

В края на краищата, победителят Флойд прибра близо $300 млн. (заедно със спонсорските договори), а Конър около $100 млн. На всичкото отгоре, Мейуедър щеше да прибере подобна сума независимо дали спечели или загуби.

ПРЕДИШНА СТРАНИЦА СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари