Алек Алексиев е един от най-известните актьори в България. Чаровен и талантлив, звездата му блести в множество роли на малкия и големия екран. Успешно пресъздава образа на бачо Гичо в хитовия филм „Възвишение“ по романа на Милен Русков. Няма как да не отбележим и участието му в „Откраднат живот“, което с нетърпение очаквахме всяка делнична вечер.

Израства между стените на театъра и по-скоро очаквано, отколкото не, отлита за САЩ, където завършва актьорско майсторство. Името му е записано в не малко театрални афиши, но през последните години се е фокусирал почти изцяло в света на киното и телевизията.

Споделя, че обича да развива себе си и постоянно да научава нещо ново. Ролите, които изпълнява, се неговото училище и по всичко личи, че не се притеснява да минава през входа му всеки ден, каквито и усилия да му коства това.


Алек Алексиев е част от каузата на платформата за късометражно кино у нас No Blink!. В ролята си и на продуцент успява да покаже професионализма си зад камера. Доказателство за това са продукциите, които младият екип предложи и тази пролет в турнето си КИНОlove 2019.


В личен план Алек Алексиев е женен за актрисата Яна Титова, с която създават страхотно семейство и имат две дъщери. През 2014 се роди Ая, а през май 2019 – Хана. Напълно отдаден на племето си, както сам нарича своето семейството, Алек успешно балансира между киното, спорта и благотворителните каузи, в които участва. Този месец той е героят ни в „10 въпроса, 10 отговора“.

1. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Мия си зъбите и изстисквам лимони за племето.

10 въпроса, 10 отговора: Алек Алексиев
Снимка: Varsano Simon

2. Кой е най-вълнуващият човек, когото някога си срещал?

Яна Титова.

3. Какво може да те разплаче?

Понита, които се бият.

4. А какво – да те разсмее от сърце?

Децата ми.

5. Оптимист или песимист? Защо?

Нео-реалист.

6. Коя е най-абсурдната ситуация, в която си попадал?

Предложих на непозната жена в аптека, да се намаже с един специален мехлем за гърло, вместо да си купува хапче, защото изпитах емпатия… тя се изплаши, а аз после осъзнах колко извратено изглежда отстрани.

7. Какво би правил с удоволствие, но все не ти остава време?

Искам да се науча да карам кайт-сърф.

8. С кого би искал да се смениш за един ден и защо?

С Ерик Клептън. За да посвиря на китара.

9. Препоръчай ни любимата си книга…

Нямам любима… препоръчвам пиесите на Чехов.

10. Как си представяш живота си след 10 години?

С племето да обикаляме света с кемпер.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *