Нашите автори

Весела
Ангелова

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е „Право“, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Антоанета Дойчинова е преводач-редактор по образование. Обича пътешествията, хубавата храна, добрите хора, книгите и писането. Не харесва стереотипите и предразсъдъците, особено в литературата.

Диана
Игнатова

Диана Игнатова е студент, специалност „Медия икономика“ в УНСС. Отразявала е важни международни събития и новини в онлайн отдела на VOX Медия. Най-много обича да пише по темите история и култура.

Юлиян Лазаров е журналист с дългогодишен опит в радио и телевизия. В професионалната му биография са БНР, Нова ТВ, Радио Energy, ТВ Европа и др. Обича спорта, музиката и стойностното кино.

Мис ИнГа е PR експерт, с интерес в най-различни области – култура, образование, здраве, кулинария. Тя знае, но и обича да пита. За нея няма теми-табу и неудобни въпроси. Пада си по стилните мъже, новите места и… сладостите на живота.

Икономист по образование и журналист по призвание. Фен на мощните мотори и бързите коли. Работил е в някои от най-големите електронни медии у нас. Слуша рок и не крие, че сред любимите му банди са The Struts, Sonic Youth и Soundgarden.

Европейско кино, фотография и Рей Бредбъри. Трите любими теми на Рада. Обича да пътува, но рядко посещава едно и също място два пъти. Фен е на синия цвят и червеното вино… дори и да не е от глухарчета.

Ива Миховска е маркетинг специалист в една от най-големите туристически агенции у нас. Обича да пише и го прави наистина от сърце. Определя себе си като „Отявлен мечтател“.

Историк по образование, Иван няма нищо против да излиза от миналото и да хвърля по един поглед към бъдещето. Музика, кино, история, екзотични места за почивка… това са темите, за които той обича да разказва.

Трудно се описва човек, за когото знаеш толкова малко, че дори се затрудняваш да го назовеш по име. Всеки ден с различно мнение за света, различна нагласа за живота и постоянно променящо се настроение. Това съм аз – Данаил… познахте ли ме?

Станимир Михов е сертифициран фитнес инструктор и консултант по спортно хранене. Помага на много хора – както в България, така и в чужбина, да водят по-здравословен живот. В своя блог той дава ценни съвети, свързани с храненето и спорта.

Страхил Иванов е един от най-успешните фитнес треньори в България, помогнал на хиляди хора да променят живота си чрез по-добро хранене и тренировки. Той стои зад Facebook страницата Fit with Strahil и фитнес блога Fitbg.net.

Голям фен на Стивън Кинг, трилър и приключенски филми. Обича музика, пътувания, предизвикателства и истории, които вдъхновяват. Вярва в себе си и своите възможности, защото, който не е опитал – не е успял!

Наталия Бекярова учи „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“, но интересите ѝ далеч не се изчерпват в сферата на юридическите науки. Обича да научава, открива и преживява нови неща, да пита и да знае.

Росен Тенев е автор на текстове, музика и късометражно кино. Възпитаник е на департамент Кино, реклама и шоубизнес в НБУ. Фронтмен и основно творческо лице е на музикалния проект „Слава За Смет“.

Специалист по миналото и професионален търсач на тайните от историята. Неизчерпаем източник на информация, за която малко хора знаят, и извор на истини, прикрити от дебелите учебници.

Сабина Димитрова е дипломиран филолог, възпитаник на СУ „Свети Климент Охридски“. Обича морето, котките, хубавата музика, стойностната литература, но най-много – страхотната си дъщеричка.

Шато Балон е човекът с най-критичен поглед в екипа на © 10-те най. Музика, кино, родни и световни звезди… Никой и нищо не може да избяга от острия му език и хапливото му чувство за хумор!

Мария учи „Журналистика“ и това е нещото, с което иска да се занимава. 12 години от живота си е посветила на леката атлетика и темите със спортна насоченост са ѝ особена слабост. Зареждат я пътуванията и природата, обича да се усмихва!

Една Ния, учаща „Реклама“, но и търсеща нови и интересни неща за правене. Една Ния, намираща себе си в книгите, боите и фотоапарата. Една Ния, която, намирайки животно на улицата, не го подминава без да го удостои с нужното му внимание. Една Ния с ЕЙ ТАКОВА сърце.

Гергана Георгиева е едновременно историк и специалист човешки ресурси. Обича да намира неща, които я вдъхновяват. Писането за нея е начин на живот, а девизът ѝ: „По добре да пробваш, отколкото да не пробваш. Няма излишно знание!“.

Разказвач в ежедневно търсене на нови истории. Дали ще бъдат намерени в някой добър филм, сред страниците на многотомна поредица или из върховете на българските планини… никой не знае, но търсенето продължава!

Студентка по „Журналистика и масова комуникация“ в СУ „Свети Климент Охридски“. Обича да опознава нови хора, да пътува и да пише. Любимите ѝ теми са свързани с мода, красота и приключения. Психологическите книги са любимият ѝ завършек на деня.

Михаела е възпитаник на НГДЕК, откъдето всъщност е и афинитетът ѝ към литературата, писането и културата. Занимава се с танци от тринайсет години и много харесва джаз музиката и класическата литература.

Милица Бонева е студентка в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. Обича да пътува, планината, дългите разходки и писането. Силно вярва в уменията и възможностите си и се надява и хората да повярват.

Валентина Илиева е артист, който оставя своята амбиция и страст да я водят. За нея всичко е интересно и има нужда от акцентиране и чрез писане се стреми да го докаже.

Михаела е студентка в Англия. Обича да прекарва много от свободното си време в YouTube. Освен това обича да яде шоколадов сладолед на плажа, да плува в морето и да кара колело в парка.

Непоправим мечтател и романтик по муша. Авантюрист и нещотърсач. Защото, както казва Пипи: „Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери“.

Цветомир Недев напълно опровергава всеобщото мнение, че хората на финансите са скучни. Винаги лъчезарен, с тънко чувство за хумор, той често е душата на компанията. Има особен афинитет към музиката от 90-те и фентъзи филмите.

Какво по-любопитно от гледната точка на един истински познавач на българската и световната литература? Дамата със скорпиона е писател, автор на поредица фантастични разкази и носител на редица литературни награди.

Мистър В. е специалистът по поп-фолк и балканска музика в екипа на електронното списание © 10-те най. От зората на жанра до днес – той знае тайните на известните и е готов да ги сподели с всеки любопитен.

Петя Геджева учи „Връзки с обществеността“ в СУ „Свети Климент Охридски“. Нейна страст е да изготвя и редактира текстове, притежава награди за писане на есета в различни области. Желае да се развива в сферата на PR комуникациите.

Психолог по образование с фокус върху подбора на персонал. Представя си рая като океан от шкембе чорба, шамандури, пълни с бира, и гларуси, които пеят всичко на Depeche Mode. Интелектуален номад, който от ден на ден става все по креативно-девиантен.

Анелия е студент в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС. Признава, че енергичността е винаги част от нейните аксесоари. Често отвлича погледа си към Луната и звездите, мечтаейки за нещо отвъд тях…

По професия Елена е геолог, но по душа е пътешественичка. Най-голямата ѝ страст са книгите и писането. Когато я обземе вдъхновение, пише стихове и кратки разкази.

Джулия е студентка по „Книгоиздаване“, което обяснява любовта ѝ към литературата и писането. Нейна страст са испанският език, фитнесът и здравословният начин на живот. Целта ѝ е да засяга важни и значими теми, които да са полезни за читателите.

Мария се занимава със спорт от 8-годишна и животът ѝ в голяма степен е обвързан с него. Обича да пътува и да „усеща“ енергията на местата, които посещава. Истинския уют намира в малките и спокойни места – на село, сред природата и край любимото море.

Кристина Николаева е преводач и преподавател по английски език. В свободното си време обича да чете и да пише, да кара колело и да прави любителски фотографии. Цени домашния уют и спокойствието.

Юрист по образование, но копирайтър по душа и по професия. Виктория е грижовна майка на щуро момче, страстна почитателка на френската литература, истински авантюрист в проекти „направи си сам“ у дома и заклет привърженик на домашно приготвената храна.

Таня Ангелова е завършила „Психология“ и „Лингвистика и превод“. Обича музиката, танците, книгите, пътешествията, вкусната храна и добрата компания. Вярва, че всеки един от нас е ключът към промяната и щастието идва с вътрешния мир и хармония!

Това е Микаела Илиева – поет по душа и бъдещ издател по професия (учи „Книгоиздаване“). Влюбена е в книгите, звездите и изкуството. Живее с мотото „Светът е на творците!“.

Момиче, което притежава романтичен светоглед към света. Това е Радина. Лесно се потапя в историята на различните народи, вярва в силата на изкуството и търси своите вдъхновения всеки ден.

Михаил е студент по „Журналистика“. Описва се като човек с много свободно време и още по-свободен дух. Вдъхновяват го музиката, литературата, киното… Убеден, че не хлябът, а културата прави човека.

Калина е човек на емоцията и изкуството. Обича киното и театъра, но не и фалшивите роли в реалността. Като типична Риба живее в свой измислен свят, в който един ден е слънчево, а на другия се вихрят буреносни облаци и мълнии.

Антонина Александрова е студентка по „Българска филология“. Фен е на околосветските приключения и екзотичните места. Обича да прекарва време с приятели и да се забавлява.

Николета Бошева учи „Връзки с обществеността“ в Софийския университет. Говори френски език и обожава книгите. Пътуването ѝ е страст и вярва в израза „Не забравяй първо да се влюбиш в себе си!“.

Виктория е преводач и преподавател по новогръцки език. Влюбена е в Гърция. Обожава да пътува. Не може да живее без спорт. Обича да чете. Пристрастена е към мотиваторите и личностното развитие.

Родена на същата дата, на която и Александър Невски и Мария Тереза. Обикновен Пантелей пътник. Актриса, при това куклена. Не обича есента и да изхвърля стари неща. Това е Латина! Латина Беровска!

Антония учи „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Антония е личност, която може да зареди всеки с положителна емоция. Надява се да усмихнете заедно с нея в това сиво ежедневие.

Виктор Велев е студент по „Бизнес администрация“ и „Журналистика и масови комуникации“ в Американския университет в България. Интересува се от спорт.

Станчо е млад автор от града на поетите и правите улици – бъбрив писач, въвлечен в музиката, изкушен от киното. Вижда медиите като свой път. Историята и философията са неговите „отвлечени“ теми.

Мечтателка по душа, с голямо въображение и винаги пълна с различни и необичайни идеи. Владеe пет езика. Страст са ѝ писането, природата, звездите, пътешествията и латиноамериканската култура.

Ванката е студент по „Медия и журналистика“ в Бристъл. Хоби са му дигиталното и традиционно рисуване. Любител е на електронната музика. Обича да пътува, да открива, да снима и да твори какво ли не.

Екатерина Попова е студентка в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Връзки с обществеността“. Обожава да пътува и да снима. Кучетата и филмите са нейният втори живот.

Димитър е класически музикант и работи в Софийска филхармония. Четене, кино и още музика са любими занимания. Активен планинар и фен на аматьорския футбол. А, да, да не забравяме и бирата!

Стиван Кирилов

Стиван е студент по „Връзки с обществеността“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Обича фотографията, кулинарията, езотериката и природата. Голям фен на творчеството на Мураками и любител на малките неща в живота.

Алекс Христов – наскоро влязъл в клуба на 20-годишните, студент по „Журналистика“ в УНСС. Обича да пише и да разказва истории – в мерена и немерена реч. Свободното си време запълва с любима книга или експерименти в кухнята.

Иван Бонев

Иван учи „Книгоиздаване“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Обича книгите, а любимият му жанр са автобиографичните. Мечтае един ден да пише пътеписи. Неговото мото е: „Никога не се предавай!“

Грета е дипломиран специалист по Мениджмънт и Човешки ресурси. Страстите ѝ са писането и психологията. Убедена е, че нещата винаги имат друга перспектива…

Мартин Белтов е ценител на всичко свързано с философията, медиите и технологиите. Със слабост към недооценената музика, новите научни открития, както и търсенията на вечните въпроси.

Артистична натура, скрита в облика на „сериозната професия“ (занимава се с финанси). Търсач на преживявания, с интерес към пътешествията и изкуството във всичките му форми.

Анита Александрова е биолог по образование и темите, свързани с медицината и човешкото здраве, са ѝ изключително близки. В свободното си време обича да пътува, да чете и пише.

Илиана Димитрова

Завършила е „Преса и медии“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и обожава фентъзи, романтични и хорър филми. Фен е на поп, рок и денс музика, обича да чете книги и списания. Интересува се от живота на известни личности, харесва разходките и мечтае за пътешествия.

Лилия Нестерова

Привърженичка на класическата литература, усъвършенстваща се в свиренето на цигулка и автор на поезия. Ценител на музикалното изкуство като цяло, но най-вече на творчеството на Остава. С неподправено чувство за хумор и умерен сарказъм.

Виктор Любомиров

Виктор е микробиолог и космополитна личност с интереси в коренно противоположни области – от архитектура до екология, от Древен Египет до умните градове на бъдещето, от самолетни катастрофи до медицина, от музика до компютърно програмиране…

Рая Димитрова

Любител на социалните мрежи и риалити форматите, Рая е съвременна и любопитна. Студентка по журналистика в СУ, която с малко късмет постига всичките си цели… със затворени очи. По природа е перфекционист, родена под знака на Дева.

Диана Димитрова

От малка Диана обича да чете и да научава нови и интересни неща. Темите, които най-много я вълнуват, са кино, музика и телевизия. Обожава слънчевите дни, природата, животните и филмите от 90-те години!

Василена Гатева

Василена е завършила „Българска филология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Обича кучета, японската кухня и източната литература, зелена храна и филмите на Вим Вендерс. Умерена романтичка и отявлен пътешественик.