Нашите автори

Стани автор
Ако обичаш да пишеш и го правиш добре, ако имаш интересна лична класация или си автор на любопитна десетка, можеш да ни изпратиш твоя собствена статия и да станеш част от авторите на © 10-те най. Виж подробностите тук >>
„10-те най“ събира най-забавните, любопитни, скандални и дори шокиращи истории – от музика и кино, през храни и места, които си струва да се посетят. „10-те най“ е хора и животни, цифри и литературни герои, догадки и научни открития.
Юлиян Лазаров
Юлиян Лазаров е журналист с дългогодишен опит в радио и телевизия. В професионалната му биография са БНР, Нова ТВ, Радио Energy, ТВ Европа и др. Обича спорта, музиката и стойностното кино.
Мис ИнГа
Мис ИнГа е PR експерт, с интерес в най-различни области – култура, образование, здраве, кулинария. Тя знае, но и обича да пита. За нея няма теми-табу и неудобни въпроси. Пада си по стилните мъже, новите места и… сладостите на живота.
Сабина Димитрова
Сабина Димитрова е дипломиран филолог, възпитаник на СУ „Свети Климент Охридски“. Обича морето, котките, хубавата музика, стойностната литература, но най-много – страхотната си дъщеричка.
Ива Миховска
Ива Миховска е маркетинг специалист в една от най-големите туристически агенции у нас. Обича да пише и го прави наистина от сърце. Определя себе си като „Отявлен мечтател“.
Сабя Дамаскиня
Специалист по миналото и професионален търсач на тайните от историята. Неизчерпаем източник на информация, за която малко хора знаят, и извор на истини, прикрити от дебелите учебници.
Станимир Михов
Станимир Михов е сертифициран фитнес инструктор и консултант по спортно хранене. Помага на много хора – както в България, така и в чужбина, да водят по-здравословен живот. В своя блог той дава ценни съвети, свързани с храненето и спорта.
Цветомир Недев
Цветомир Недев напълно опровергава всеобщото мнение, че хората на финансите са скучни. Винаги лъчезарен, с тънко чувство за хумор, той често е душата на компанията. Има особен афинитет към музиката от 90-те и фентъзи филмите.
Мистър В.
Мистър В. е специалистът по поп-фолк и балканска музика в екипа на електронното списание © 10-те най. От зората на жанра до днес – той знае тайните на известните и е готов да ги сподели с всеки любопитен.
Шато Балон
Шато Балон е човекът с най-критичен поглед в екипа на © 10-те най. Музика, кино, родни и световни звезди… Никой и нищо не може да избяга от острия му език и хапливото му чувство за хумор!
Владислав Иванов
Историк по образование, Владислав няма нищо против да излиза от миналото и да хвърля по един поглед към бъдещето. Музика, кино, история, екзотични места за почивка… това са темите, за които той обича да разказва.
Весела Ангелова
Весела Ангелова е редактор в „Господари на ефира“. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в „кухните“ на едни от най- гледаните риалити формати като „Биг Брадър“ и „Фермата“. Сега се впуска в дебрите на писането.
Мария Станчева
Мария Станчева е студент по журналистика. 12 години от живота си е посветила на леката атлетика и темите със спортна насоченост са ѝ особена слабост. Пътуванията и природата я зареждат. А усмивката е винаги върху лицето ѝ.
Марияна Гаврилова
Голям фен на Стивън Кинг, трилър и приключенски филми. Обича музика, пътувания, предизвикателства и истории, които вдъхновяват. Вярва в себе си и своите възможности, защото, който не е опитал – не е успял!
Росен Тенев
Росен Тенев е автор на текстове, музика и късометражно кино. Възпитаник е на департамент Кино, реклама и шоубизнес в НБУ. Фронтмен и основно творческо лице е на музикалния проект „Слава За Смет“.

Диана Игнатова е студент, специалност Медия икономика в УНСС. Отразявала е важни международни събития и новини в онлайн отдела на VOX Медия. Най-много обича да пише по темите история и култура.

Антоанета Дойчинова е преводач-редактор. Занимава се с народни танци, писане и обича да пътува. Автор на текстове за онлайн издания като bTVLady, LadyZone към bTV Media Group и HighViewArt.

Петя Геджева учи "Връзки с обществеността" в СУ "Свети Климент Охридски". Нейна страст е да изготвя и редактира текстове, притежава награди за писане на есета в различни области. Желае да се развива в сферата на PR комуникациите.

Наталия Бекярова учи право в СУ "Св. Климент Охридски", но интересите ѝ далеч не се изчерпват в сферата на юридическите науки. Обича да научава, открива и преживява нови неща, да пита и да знае.

Милица Бонева
Милица Бонева е студентка в СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Българска филология". Обича да пътува, планината, дългите разходки и писането. Убедена е, че когато вярваш във възможностите си, и хората ще ти повярват.
Петя Асенова
Разказвач, в ежедневно търсене на нови истории. Дали ще бъдат намерени в някой добър филм, сред страниците на многотомна поредица или из върховете на българските планини… никой не знае, но търсенето продължава!
Валентина Илиева
Валентина Илиева е артист, който оставя своята амбиция и страст да я водят. Според нея всяка тема може да е интересна, просто има нужда от точните акценти… И чрез правилните думи се стреми да го докаже.
Михаела Стефанова
Студентка в Англия. Обича шоколадов сладолед на плажа, да плува в морето и да кара колело в парка. Прекарва много време в YouTube, откъдето научава любопитни факти, като как да отворим бутилка без отварачка и защо котките обичат риба.
Михаела Владимирова
Михаела е възпитаник на НГДЕК „Константин-Кирил Философ“. Споделя, че именно там е научила, че гражданската позиция и свободното мислене са най-важните неща за един млад човек. Обича танците, джаз музиката и класическата литература.
Ния Петрова
Една Ния, учеща реклама, но търсеща нови и интересни неща за правене. Една Ния, намираща себе си в книгите, боите и фотоапарата. Една Ния, която никога не подминава животно на улицата. Една Ния с ЕЙТАКОВА сърце. 🙂