Изведнъж си намираш евтин билет за Мадрид и на следващия ден си вече там. Откъде обаче да знаеш къде да отидеш, когато си в такъв голям град? Мадрид е съставен от над 128 различни квартала – всеки със своята уникална индивидуалност и чар.

А с толкова много места за разглеждане, посетителите често остават несигурни кои от тях ще отговорят най-добре на техните критерии. Това е причината днес да обърнем внимание на 10 от най-динамичните квартали на Мадрид, които предлагат своя неповторим чар за всеки любопитен посетител.

1. Sol

Този красив квартал се намира в центъра на Мадрид. С много магазини, барове, паметници, това е мястото, където всеки турист започва деня си. Някои от прочутите забележителности на квартала са огромната Plaza de la Puerta del Sol и впечатляващата Plaza Mayor.


2. Palacio

10 квартала в Мадрид, които си струва да посетим

Когато излизате от Plaza Mayor, ще видите красивия пазар San Miguel, който е идеално място за закуска. Тук са разположени катедралата Алмудена и Кралският дворец. Не пропускайте!


3. Salamanca

Въпреки че често се нарича квартал, Salamanca всъщност е район, който обхваща много малки квартали. Известен е с най-добрите и изключителни магазини в града, където можете да откриете колекции от испански дизайнери и луксозни марки. Районът е изпълнен и с прекрасни барове и ресторанти, предлагащи както традиционна, така и модерна кухня.

4. Huertas

10 квартала в Мадрид, които си струва да посетим

Известен е като квартала на буквите и бивш дом на литературни икони като Мигел де Сервантес и Лопе де Вега. Днес е популярен и за развлечение с приятели.

5. Retiro

Retiro е друг район, съставен от по-малки квартали. Най-голямата му атракция е едноименният парк, който представлява фантастично зелено място. Семействата прекарват мързеливи уикенди там, а посетителите могат да се насладят и на разходка с лодка. В Retiro се провеждат много панаири през цялата година, така че не забравяйте да проверите градската програма за предстоящи събития.

6. Chueca

10 квартала в Мадрид, които си струва да посетим

Това е официалният гей квартал на града. Той е една от най-динамичните части на Мадрид, без значение от часа в денонощието, и предлага фантастични пазари, барове и ресторанти. Нощите в Chueca оживяват с някои от най-добрите градски банди на живо.


7. Malasaña

Известен като не-туристически алтернативен квартал в Мадрид, Malasaña става все по-популярен. Посетителите могат да попаднат на много изненади, а уличното изкуство е една от тях.

8. Lavapiés

10 квартала в Мадрид, които си струва да посетим

Като емигрантски квартал, Lavapiés предлага алтернатива на традиционния Мадрид. Изпълнен с етнически ресторанти и пазари, това е идеалното място за евтин обяд или купуване на подправки. Шумен и винаги пълен с хора от всички сфери на живота, това е страхотен поглед към мултиетническия Мадрид.

9. Gran Vía

Gran Vía е винаги оживен с купувачи, туристи и бизнесмени, които влизат и излизат от метрото. Навсякъде има хотели и прекрасни театри. Това е Gran Vía – квартал, който свързва всички най-известни квартали.

10. La Latina

10 квартала в Мадрид, които си струва да посетим

Това е малък район, който, макар технически да е част от квартала Palacio, вече се приема за отделен. Защо? Защото предлага страхотна и оживена нощна сцена, което го превръща в най-доброто място за излизане през нощта.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.