10 живописни екопътеки в близост до София

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Слънчевите дни стават все повече, леко уморени от студената зима вече не ни свърта на едно място и ни се иска да се поразходим сред природата. Чудесен вариант за семейна разходка е една от многобройните екопътеки, които се намират буквално на един хвърлей разстояние от София.

Освен уникални природни гледки, тези туристически маршрути със сигурност ще ви донесат и така жадуваната отмора от градската лудница. Еднодневна или за целия уикенд, с велосипеди или пеша – решението е изцяло ваше. Така че нека се запасим с вода, нещичко за хапване и голяма доза ведро настроение и да потегляме на път към 10 от най-живописните екопътеки в близост до София.

10. Екомаршрут „Есперанто“

10 живописни екопътеки в близост до СофияСамо на 5-6 километра разстояние от София – в югозападна посока, се простира планината Люлин. И тя, както и Витоша, предлага интересни пешеходни преходи и маршрути. Един от тях е “Есперанто”, наречен така, тъй като минава покрай чешмата на есперантистите. Началото на пътеката започва от квартал Михайлово в Банкя. Общата дължина на екопътеката е около 8-9 километра.

9. Екопътека „Бели Искър“

10 живописни екопътеки в близост до СофияНа 70 км от София и само на 9 км от Самоков, екопътека „Бели Искър“ се намира в едноименното село. Дължината ѝ е 7 километра и се извива по течението на река Бели Искър. 8 големи и 5 по-малки мостчета пресичат реката. От панорамната тераса могат да се видят притоците на река Бели Искър, чиито имена носят долините в района. На входа на пътеката има изграден паркинг за автомобили.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари