Откритите басейни и градските плажове безспорно са нашето спасение в летните жеги. Прохладна вода, чадър и шезлонг, хубава книги и една студена бира – какво повече му трябва на човек за един разтоварващ летен ден. Големият въпрос обаче е: къде?

Поразтърсихме се и открихме няколко варианта, освен познатите ни, за плажуване в околността на столицата. Подредбата е според отдалечеността на басейните в километри, а обектите са само изброени – без оценка за съотношение качество-цена или пък чистота.

Ще оставим на вас възможността да ги тествате и оцените. Не забравяйте да споделите в коментарите под статията! 🙂 Ето и списъка с 10 възможности за плаж недалеч от София.


1. Спортно-развлекателен комплекс „Корали“

квартал Панчарево, София

Спортно-развлекателен комплекс „Корали“ разполага с два раздвижени басейна (за деца и възрастни) и пещера, с воден бар и островен бар, където може да се насладите на екзотични коктейли, детска площадка и прекрасен изглед към цялото Панчаревско езеро.

2. PoolBar Mineral & Relax Bankya

град Банкя

PoolBar Mineral & Relax Bankya разполага с басейн с олимпийски размери, детски басейн и огромно джакузи, всички захранвани с минерална вода.


3. Villa Spaggo

село Бистрица

Villa Spaggo е разположена върху 6000 кв.м. двор, като застроената площ е над 1500 кв.м. Разполага с безплатен частен паркинг за над 60 автомобила, открит отопляем голям басейн, детски отопляем басейн и джакузи, над 200 шезлонга с чадъри, летен бар, барбекю и градина с 200 места и открит детски кът. Ресторантът разполага със 100 места, закрит детски кът, ВИП зала.

4. Плувен комплекс „Рударци“

село Рударци

Плувен комплекс „Рударци“ се намира в полите на Витоша планина, разположен в село Рударци, в периферията на град Перник и на няколко километра от столицата. Kомплексът разполага с три плувни басейна с минерална, кристално чиста вода, филтрираща се с най-съвременна техника. Температурата на лековитата вода е 28 градуса и при къпане се усеща като студена.


5. Хидропарк „Вятърните Мелници“

село Горна Малина

Хидропарк „Вятърните Мелници” се намира на около 30 километра от София, в началото на с. Горна Малина. В комплекса функционират пет заведения, шест басейна, хотелска част, езеро за спортен риболов, зоокът и много атракции за малки и големи. Басейните са изключително приятни за разхлаждане в горещите дни от годината, също така предлагат редица удобства като шезлонги, чадъри, шалтета и други.

6. ВЛВ спорт

село Гълъбовци

Комплексът се намира на 40 км от София, посока гр. Сливница, в лоното на горски масив „Ковачевица“ и разполага с открит басейн, спортно игрище за мини футбол, волейболно игрище, кафе-бар и детска площадка. Село Гълъбовци е известно с чистия си и лековит въздух и не случайно се сравнява с Банкя. Басейнът е разделен на две части: дълбока и детска.


7. Комплекс „Съни“

град Радомир

Комплексът се намира на около 50 км от София и разполага с хотелска част, открит басейн с детска секция, бар на басейна, бар ресторант, ресторант с места на открито и закрито и безплатен паркинг.

8. Комплекс „Алекса“

град Брезник

Комплексът се намира в края на град Брезник, на около 55 км от София. Комплексът разполага с открит басейн, външен бар със студени напитки, ресторант и детски кът.


9. Аквапарк „Конца“

село Конска

Аквапарк „Конца“ е част от атракционния парк Fun Sport и се намира в село Конска, на 6 км от град Брезник и на 60 км от София. Разполага с различни видове водни пързалки, басейн за възрастни (с дълбочина от 130 до 150 сантиметра) и два детски басейна с включени към тях душове, водопади и различни водни атракциони. Посетителите също могат да се потопят в джакузито, което аквапаркът предлага.

10. Аква клуб „Котвата“

град Сапарева баня

Аква клуб „Котвата“ е разположен в полите на Рила на около 80 км от София, сред тишината, спокойствието и уханието на борова гора. Комплексът е идеалното място за бягство от динамичното ежедневие на града. Интегрира екологично чистата природна среда и лечебната сила на минералната вода. На разположение на гостите са три големи басейна за възрастни, контрастни басейни с гореща и студена вода, три детски басейна, четири джакузита с хидромасажни дюзи и др.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *