понеделник, август 19


10 интересни факта за еднорозите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Еднорозите са митични създания, които са описвани под най-различни форми и на които са приписвани какви ли не качества и способности. Те са една от любимите плюшени играчки на много деца и са изобразявани често в анимации и детски книжки.

Трудно е да говорим за факти, когато става въпрос за вълшебни създания от легендите, но еднорозите имат дълга история. Днес ви представяме 10 интересни факта за еднорозите, които ще събудят любопитството ви.

10 интересни факта за еднорозите

1. Аликорн

Аликорнът всъщност е другото име на рога, с който са известни еднорозите. През Средновековието много владетели казвали, че притежават такъв рог, защото се вярвало, че той има магически способности – например да предпазва от болести и да противодейства на различни отрови. В действителност тези владетели били горди собственици на рог от нервал (вид кит с голям рог).

2. Представата за еднорога

В наши дни еднорозите се изобразяват като красиви бели коне с рог. Преди много години обаче представата за тези магически създания е била съвсем различна. Хората смятали, че те имат лъскава опашка, козя брада и еленски копита. Интересен факт е съвпадението, че еднорозите са описвани като чифтокопитни, заради наличието на рога. Конете за разлика от тях са от разред нечифтокопитни.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3
Сподели

Коментари