В момента живеем в една крайно предизвикателна и особена година. 2020 г. едва ли е това, което много очакваха.

Макар да преполовихме годината, днес ще разгледаме някои от пророчествата и предположенията за тази година от ясновидци и учени. Ще проследим събитията, които не се случиха и тези, които трябва да се случат. И ще се опитаме да разберем какво казва миналото за настоящето.

Повечето от тези прогнози са по-скоро обект на фантазия, отколкото факти, но това не пречи те да са широко разпространени в медийното пространство.


1. През 2020 г. тежко заболяване ще се разпространи по целия свят

Медиумът Силвия Браун пише в книгата си от 2008 г., озаглавена „Краят на дните: Предсказания и пророчества за края на света“, че около 2020 г. тежко заболяване, подобно на пневмония, което атакува белите дробове и бронхите, ще се разпространи из целия свят. Браун предсказва, че болестта ще си отиде бързо, точно както и ще се появи. А след 10 години ще се върне отново и след това напълно ще изчезне. Много медии свързват това предсказание с пандемията от Ковид-19.

2. 22 февруари и 22 декември ще са повратни за човечеството

Според тълкувания Ванга е предсказала, че през 2020 г. светът ще бъде изправен пред сериозно изпитание в две повратни дати – 22.02.2020 и 22.12.2020. Имайки предвид, че една от тези две дати вече отмина и не отприщи шокиращи събития, имаме аргументите да вярваме, че това пророчество попада в графа – художествени измислици.

10 пророчества за 2020 година

3. Трета Световна Война

Хората обичат конспиративните теории и едни от най-популярните са тези за Третата Световна Война, която според жълтите медии щеше да избухне през 2018 г., след това конфликтът беше отложен за 2019 г. Сега, разбира се, се говори, че именно 2020 г. е годината, в която ще започне световна война, която ще продължи 27 години. Но както много други събития тази година, смятаме, че и Третата Световна Война най-вероятно ще бъде отменена… поне до догодина.

4. Преврат в Русия

Друго тълкувано пророчество на баба Ванга е, че през 2020 г. ще бъде извършен опит за покушение срещу руския президент, което ще е дело на вътрешен човек. Междувременно Европа ще бъде поразена от икономическа криза след излизането на Великобритания от Европейския съюз.


5. Англия ще има нов крал

Някои ясновидци предвещават смъртта на кралица Елизабет Втора. От коронацията ѝ през 1952 г., кралицата е живяла достатъчно дълго, за да се срещне с 13 премиери на Великобритания и 13 президенти на САЩ. Тази година тя отпразнува 94-я си рожден ден, но пророчествата казват, че това е годината, която ще бележи края на нейното царуване и принц Чарлз ще заема трона.

6. Ще имаме способността на телепатия и телепортиране

Основателят на Мобилния институт – Майкъл О‘Фаръл, е експерт в технологичната индустрия. През 2014 г. той прогнозира в книгата си, че 2020-та ще бъде зората в „ерата на наномобилността“, телепатията и телепортацията ще бъдат възможни, а до 2040 г. те ще са нещо напълно обикновено.

10 пророчества за 2020 година

7. Първият човек ще стъпи на Марс

След стъпването на Луната, човечеството с нетърпение очаква и първите стъпки на Марс. През 1997 г. Питър Шварц и Лейдън от списание „Wired” определят тази година, като годината, в която „хората пристигат на Марс“. През 90-те това може да ни се е струвало оптимистично, но проектите на НАСА предвижват мисията до Марс да се осъществи през 2024 г., но това не е напълно сигурно.

8. Електронно гласуване на избори

Шварц и Лейдън прогнозират също, че американците ще могат да гласуват електронно от вкъщи на президентските избори. Всъщност в статията те споменават, че тези процеси ще започнат още през 2008 г., но това не е реалност и до днес.


9. До 2020 г. американските бебета ще изчезнат

През 1911 г. вестниците в щата Колорадо споделят мнение на професор, който смята, че до 2020 г. няма да се раждат бебета в цяла Америка. Професор Уилкос определя бъдещата американската раждаемост като „расово самоубийство“ и че на американците ще се наложи да внасят бебета от Франция.

10. Всички хора ще станат вегетарианци

През 1913 г. Густав Бишоф – бивш президент на Американската асоциация за опаковане на месо, прогнозира, че диетите на хората ще се състоят предимно от зеленчуци. Поради недостиг на месо, дори най-заможните хора ще са вегетарианци.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.