10 страхотни места в земята на Дон Кихот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5
10 страхотни места в земята на Дон Кихот

Кастилия-Ла Манча се намира в централната част на Испания, на югоизток от Мадрид. Включва провинциите Албасете, Сиудад Реал, Куенка, Гуадалахара и Толедо. Книгата на Мигел де Сервантес от 17-ти век „Дон Кихот де ла Манча“ е една от най-известните книги, издавани някога в Испания, и е инспирирана точно от този регион. Днес ще ви заведа на кратка обиколка на Кастилия-Ла Манча, за да посетим заедно някои от най-любопитните забележителности там.

1. Вятърни мелници в Кампо де Криптана

Една от най-емблематичните забележителности в Кастилия-Ла Манча е пейзажът на белите вятърни мелници, които може да се видят в Кампо де Криптана, община в провинция Сиудад Реал. Известна като „Земята на гигантите“, това е мястото, където Дон Кихот се срещнал с гигантите (всъщност самите вятърни мелници).

2. Къщите в Куенка

Куенка е обявен за обект на ЮНЕСКО за културно и природно наследство, тъй като е изключителен пример за средновековен крепостен град и е забележително добре запазен. Построен от маврите в отбранителна позиция на хълмовете, той е завладян от кастиляните през 12 век. Градът е известен най-вече със своите изключителни къщички.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари