Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър

В пика на джендър споровете и незнанието на редица западни закони, типичният българин дава оценка и мнение „Що е то джендър и има ли място у нас?“. На фона на продължаващите протести и антипротести на тема „Истанбулска конвенция“, може да се заключи само едно – поне 80% от спорещите „философи“ дори не са я прочели. Всъщност всички наши съседни държави са я приели, а в България умишлено или не се отклонява вниманието от същината на конвенцията.

Тя цели да предпази българките, подложени на домашен, служебен или какъвто и да било тормоз, от същите „любящи“ съпрузи, които НЕ определят себе си като „джендъри“. Те са балканджии, които могат да пошляпват необезпокоявано своите половинки. И за да не се отклонявам много от същината на десетката, ще ми се за финал да препоръчам, на родните „разбирачи“ да се образоват, преди да искат западноевропейските заплати, преди да искат западноевропейското здравеопазване и преди да тръпнат в очакване дали скоро България ще премине „еврочакалнята“.

За разлика от нашия необразован „манталитет“, в същите тези европейски страни са приели, както „Истанбулската конвенция“, така и „джендърите“ (каквото и да означава този нов за речника ни термин), третия пол и всички останали, определили себе си с различна от общоприетата ориентация. През годините не малко известни личности от различни сфери на обществения живот, са признали за своята различна сексуалност.

Напоследък много се шуми покрай това, дали един от най-добрите футболисти в момента – Роналдо, не е гей, но засега това са само слухове. Но, дори и да не са, тези обстоятелства едва ли биха променили таланта му, броя на спечелените трофеи или пък натрупаното финансово състояние.

За да дам едно по-различно виждане за възприятието на различните, онези, които са успели в сферата, в която се изявяват, въпреки хомосексуалността си (или именно заради нея), ви представям 10 известни спортисти, които признаха, че са гей.

1. Колин Джаксън

Двукратен световен шампион 110 метра с препятствия.


2. Кейт и Хелен Ричардсън-Уолш

Кейт и Хелен зеха участие на олимпийските игри в Рио от тима на Великобритания по хокей на трева. Те са първото еднополово семейство, взело участие на Олимпийски игри.


3. Изадора Серуйо

Изадора е бразилска ръгбистка, която получи предложение за брак от своята партньорка веднага след награждаването си в Рио и стана първата в историята на олимпийските игри, приела предложение за брак с партньор от същия пол.

A post shared by Isadora Cerullo (@izzycerullo) on

A post shared by Isadora Cerullo (@izzycerullo) on


4. Том Босуърт

Том е състезател по спортно ходене на Великобритания, като на същите тези игри в Рио, той отправи предложение за брак от своята половинка – Хари Дилейни.

A post shared by Tom Bosworth ?? (@tombosworth) on


5. Томас Хицлшпергер

Бившият германски национал, защитавал цветовете на Бундестима в 52 мача, е най-известният футболист, признал за своята хомосексуалност.

A post shared by @parrottfooty on

A post shared by yvan stone (@yvanstone01) on


6. Джон Амаечи

Джон е първият спортист в историята на Националната баскетболна асоциация, признал за своята различна сексуална ориентация.


7. Орландо Круз

А през 2012 година Орландо признава за това, че е гей и се превръща в първия открит хомосексуалист в професионалния бокс.


8. Иън Торп

Петкратният олимпийски шампион по плуване призна своята сексуална ориентация през 2014 година.

A post shared by Ian Thorpe (@ian.thorpe) on

A post shared by Ian Thorpe (@ian.thorpe) on


9. Гас Кенуорти

Гас е сребърен медалист от зимната олимпиада през 2014 година. Година след нея той направи публично признание, че е гей.

A post shared by gus kenworthy (@guskenworthy) on

A post shared by gus kenworthy (@guskenworthy) on


10. Джонатан де Фалко

Белгийският футболист сложи край на футболната си кариера през 2011 година, когато публично обяви, че е гей, смени името си на Стани Фалконе и се насочи към порно филмите от същия пол.

A post shared by ?Stany Falcone? (@stanyfalcone) on


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *