Евтини самолетни билети

Португалия е най-старата национала държава на Иберийския полуостров, както и една от най-старите в Европа. Притежава богата история, тъй като територията ѝ многократно е била превземана и заселвана от различни народи. Преди 5 века Португалия се превръща в една от основните икономически, военни и политически сили в света. Създава първата глобална империя. Повлиява архитектурно, културно и езиково на целия свят.

Португалия е невероятна страна, която си заслужава да бъде посетена. Представям ви 10 от най-магичните места, които ще останат завинаги в съзнанието ви.

1. Водопадите на Азорските острови

10 интересни забележителности в Португалия

Азорските острови се състоят от 9 същински острова и няколко, които са безлюдни. Районът е сеизмичен, тъй като островите са с вулканичен характер. Пълно е с красиви кътчета: езера, кратери, водопади, старинни островни градчета, зеленина, съхранени природа и традиции.


2. Евора

10 интересни забележителности в Португалия

Евора е град-музей в Португалия. Съхранил е всички съкровища на страната, свързани с архитектурата ѝ. Намира се близо до границата с Испания. Могат да се видят 4000 паметника от различни исторически епохи: църкви, катедрали, императорски храм, университет, основан от йезуитите през 1559 г., дворецът на Васко да Гама и много други португалски богатства.

3. Bom Jesus do Monte

10 интересни забележителности в Португалия

Това е португалско светилище, което се намира до град Брага. Мястото е известно със своето бароково стълбище, което се изкачва на 116 метра. Определено трябва да се заредите с вода и много въздух, за да го изкачите. На върха на хълма се намира Божият храм. По пътя има чешми, които се свързват с пречистването.


4. Манастир Жеронимуш

10 интересни забележителности в Португалия

Манастирът се намира в Лисабон – столицата на Португалия. Представя късноготическия мануелски стил на португалската архитектура. Интересен факт е, че в този манастир Васко да Гама и неговите спътници са прекарали в молитви нощта преди отплаването към Индия.

5. Castelo dos Mouros

Средновековният замък на маврите е разположен на хълм, намиращ се в Santa Maria e Sᾶo Miguel, в община Синтра. По време на Реконкистата (период в историята на Иберийския полуостров, обхващащ 780 години) замъкът е важен стратегически пункт.

6. Асансьор Санта Жуста

10 интересни забележителности в Португалия

Построен е в началото на XX век. Целта му е да улесни транспортирането на хора от улица Ларго до Кармо до района на Байша. Асансьорът е истинско произведение на изкуството и днес е туристическа атракция. Може да транспортира до 29 пътници във всяка от двете си каюти. Групите се качват през 10 минути.

7. Пена

10 интересни забележителности в Португалия

Дворецът Пена е най-известното място за посещение в Синтра, а и в цяла Португалия. Построен е от крал Фердинанд II, съчетава различни стилове и влияния, характерни и за Северна Африка, и за средновековния готик. Дворецът е заобиколен от гори, тайнствени пътеки и гледки, спиращи дъха. Пренася туристите в епохата на рицари и принцеси. Заживявате в приказка.


8. Лисабонски океанариум

Намира се в Лисабон и е най-големият закрит аквариум в Европа. Твърди се, че външно океанариумът прилича на самолетоносач и е построен на пристан. Най-различни морски видове живеят там – пингвини, чайки, акули, видри, морски таралежи, ракообразни, корали, медузи, земноводни, наземни растения, баракуди, змиорки и други.

9. Кабо де Рока – ръбът на Европа

Това е най-западната точка на Европа, намира се на 40 км от Лисабон. Кабо де Рока е скала, която се издига на 140 м над океана. На нея има морски фар, ресторант, магазин и пощенска станция.

10. Кашкайш

Градче, запазило спокойната атмосфера и магията на Португалия. По улиците му са разположени кокетни кафета, магазини и луксозни вили. Провежда се рибен пазар край лодките на централния плаж. Кашкайш е известен със своите музеи и мястото Устата на ада, където вълните се разбиват в огромни пещери. Плажът Гуинчо е с широка пясъчна ивица, има водни пързалки и вълни, на които сърфистите се наслаждават.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.