Евтини самолетни билети

“Моята философия е: Не е моя работа какво хората казват за мен и какво мислят за мен. Аз съм такъв какъвто съм и правя това, което правя. Не очаквам нищо и приемам всичко. Това прави живота толкова по-лесен.”

Сър Антъни Хопкинс е роден на 31 декември 1937 година в Порт Толбът, Уелс. Той израства в семейството на Ричард Антъни Хопкинс и Мюриъл Йейтс. Баща му е известен със своя сприхав характер, а майка му е роднина на поета Уилям Бътлър Йейтс. Като дете Антъни проявява доста затворен характер, предпочита да прекарва времето си в рисуване и свирене на пиано.

Хопкинс е известен с филми като „Мълчанието на агнетата“, „Останки на деня“, „Легенди за падението“ и още много други. Днес сър Филип Антъни Хопкинс празнува своя рожден ден. По този повод в навечерието на Нова година представяме на вашето внимание 10 интригуващи факта за живота на знаменития актьор.


1. Пътят към успеха

Антъни прекарва две години от живота си в Кралската артилерия с британската армия. След това се мести в Кралската академия за Драматургично изкуство и оттам живота му поема в съвсем нова посока.

2. Понякога дефектът е ефект

Малко известен факт е, че Антъни страда от дисклексия. Недостатъкът да се бори с четенето развива способността да запаметява и това му служи много добре в кариерата.

3. Случайна среща

По времето, когато Антъни Хопкинс играе в „Момичето от Петровка“, решава да отиде до Лондон и да си купи копие от книгата, но не я открива никъде. Случайно намира загубено копие на пейка близо до жп гарата. След 2 години се среща с автора и той му разказва, че няма копие от собствената си книга, тъй като е подарил последната на приятел, който я загубил. Оказва се, че Хопкинс е притежателят на загубеното копие.


4. Раздялата с алкохола

На връх 38-мия си рожден ден Хопкинс решава да се раздели завинаги с алкохола. Той описва своя избор така: „Сякаш глас каза: „Готово! Отивам.“ Това беше ясно, гласът на златото. Най-доброто от мен, моето подсъзнание дойде да ме спаси.“

5. „And The Waltz Goes On“

Антъни Хопкинс създава валс, който нарича „And The Waltz Goes On“, по това време той е на 19 години. 50 години по-късно, подтикнат от третата си съпруга Стела, той се свързва с любимия си холандски цигулар Андре Рийо. През 2011 година Рийо издава албум и валсът на Хопкинс е включен в него.

6. За хубавите и тъжните моменти в живота

За съжаление хубавите моменти в живота понякога съвпадат с най-тъжните. Денят в, който Хопкинс печели Оскар за „Мълчанието на агнетата“ се оказва 11-годишнина от смъртта на баща му.

7. Хопкинс в ролята на президент

По време на своята кариера Антъни Хопкинс се превъплъщава в двама различни американски президенти. Единият е Никсън във филма „Никсън“ през 1995 година, а вторият е Джон Куинси Адамс в „Amistad“.


8. За Оскарите

Сър Антъни Хопкинс печели Оскар за играта си във филма “Мълчанието на агнетата”, която продължава само 25 минути, това е и второто най-кратко представяне във филм с награда Оскар.

9. Предложения за роли

Поканите за различни роли не спират през цялата филмова кариера на Хопкинс. През 2005 година той е помолен да изиграе Алфред във филма „Батман в началото“, но отхвърля това предложение.

10. Скромен художник

Хопкинс е много добър освен като актьор и като художник, но се отнася към себе си скромно. Това остава негово хоби, което практикува в студиото си в Малибу.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.