Филмовата индустрия е една от най-печелившите. Не малко първи срещи протичат в киносалоните, хиляди заглавия се раждат на бял свят целогодишно, а някои от тях остават завинаги в историята на киното.

Филми, които преобръщат съдби и променят животи, вдъхновяват, разплакват. Скъпоценни камъни сред море от изтъркани сюжети и предвидими завършеци.

Представяме ви 10 филмови заглавия, които не само ще запомните, но и ще преобърнат света ви.


1. Матрицата (1999)

Малко са хората, които все още не са се докоснали до историята на Нео. Вечната класика с участието на Киану Рийвс създава истински фурор сред кинолюбителите. Сюжетът ни представя живота на компютърен хакер, който научава истината за света, в който живеем. Макар определен като научна фантастика, „Матрицата” ще ви накара да се усъмните дали всичко, което виждате на екрана, е плод на човешкото въображение.

2. Интерстелър (2014)

Някога чудили ли сте се какво би било, ако оцеляването на планетата зависи от вас? И как точно можете да спасите Земята? В бъдещето на Земята голяма климатична промяна бавно прави планетата необитаема. Професор Бранд (Майкъл Кейн), блестящ физик на НАСА, работи над плановете за спасяване на човечеството, като транспортира населението на Земята до нов дом чрез червеева дупка. Но първо Бранд трябва да изпрати бившия пилот на НАСА Купър (Матю Макконъхи) и екип от изследователи през червеевата дупка, за да разберат коя от три планети може да бъде новият дом на човечеството.

3. Осъзнат живот (2001)

Преодолявайки границите на технологията и въображението, “Осъзнат живот“ е революционен пробив във филмовата анимация. Във филма Уили Уиггинс пътува през поредица от събития в свят, който може или не може да бъде реалност. Именно това сюрреалистично съществуване, процъфтяващо с безкрайни идеи и възможности, в крайна сметка води до въпроса – сомнамбулстваме ли в своето будно състояние или сме будни в сънищата си?


4. 2:22 (2017)

Вярвате ли в сродните души и в преражданията? Не!? Е, този филм може да ви разколебае. Два самолета почти се сблъскват след грешка на ръководителя на въздушното движение Дилън Брансън. Спрян от работата си, Дилън започва да забелязва повтаряне на звуци и събития в живота си в абсолютно едно и също време всеки ден. Необичайното повторение го води в Централна гара Ню Йорк всеки ден точно в 14:22 ч. Оплетен в необяснима любов с жена, Дилън трябва да измисли начин да пречупи силата на миналото и сам да поеме контрола над времето.

5. Контакт (1997)

Екранизацията на романа на Карл Сейгън разказва историята на д-р Ели Ароуей (Джоди Фостър), която се бори да интерпретира възможно съобщение, произхождащо от звездната система Вега. След като първият контакт с извънземен разум е доказан, Ароуей се бори със съветника по националната сигурност Киц (Джеймс Уудс) и религиозните фанатици. Невероятно съобщение е скрито в сигнала, но дали Ароуей ще бъде тази, която ще отговори на зова?

6. Патрул във времето (2014)

Пътуващ във времето агент (Итън Хоук) се впуска в последна задача, за да предотврати неуловим престъпник, готвещ атентат. Филмът ще ви остави не само объркани за дни, но и потресени.

7. Линия на смъртта (1990/2017)

Петима студенти по медицина се впускат в опасен експеримент, за да получат представа за мистерията на това, което стои извън границите на живота. Смелото приключение започва, когато те задействат почти смъртните преживявания, като спират сърцата си за кратки периоди от време. Тъй като опитите им стават все по-опасни, всеки трябва да се изправи срещу греховете от миналото си, заели формата на паранормални събития. Има ли живот след смъртта и как може да се достигне до него? Гледайте „Линия на смъртта“, за да получите отговор.


8. Господин Никой (2009)

През 2092 г. последният смъртен човек на Земята (Джаред Лето) разсъждава върху своето отдавнашно минало и си представя живота, който е можел да води. Потопете се в човешката психика, търсеща отговори на общочовешките терзания.

9. Люси (2014)

Общото предположение е, че млада жена на име Люси (Скарлет Йохансон) е отвлечена от банда в Тайпе и е принудена да носи торба с наркотици в корема си. Но когато чантата се спуква, наркотикът ѝ дава достъп до 90-те процента от мозъка ѝ, които повечето от нас никога не използват.

10. Жената на пътешественика във времето (2009)

Чикагският библиотекар Хенри Де Тамбъл (Ерик Бана) страда от рядко генетично разстройство, което го кара да се движи неконтролируемо напред и назад през времето. На един от престоите си той среща любовта на живота си Клер (Рейчъл Макадамс) и те се женят. Но проблемите и сложността на всяка връзка се умножават от неспособността на Хенри да остане в едно време и място.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.