Световноизвестният американски актьор Чък Норис е роден в Райън, Оклахома, на 10 март 1940 г. Истинското му име е Карлос Рей Норис. Детството си описва като мрачно. Той не бил атлетичен, а стеснителен и посредствен. Другите деца му се подигравали заради неговия смесен произход и Карлос си мечтаел да набие мъчителите си.

През 1958 г. младият Норис влиза във военновъздушните сили на САЩ като въздушен патрул. Изпратен е в базата Осан, Южна Корея. Там той получава прякора си „Чък“ и започва тренировките си по Tang Soo Do, което довежда по-късно до получаването на черен колан в това бойно изкуство и създаването на Chun Kuk Do („Universal Way“) стила.

През 1965 г. Чък се запознава с Брус Лий. Благодарение на него три години по-късно попадна в киното – Брус го поканил на снимки в свой филм, в малката роля на мълчалив телохранител, който по сценарий произнася само една фраза. Дебютът не бил много успешен. Затова пък във втория си филм – „Драконът идва“, успял да направи впечатление с ролята на наемен убиец, загинал от ръката на главния герой – Брус Лий.

През 1972 г. Чък Норис участва във филма „Пътят на дракона“, озаглавен „Завръщането на дракона“ в САЩ, който се определя като началото на изгряването му като звезда. В Азия Норис все още е известен основно с тази си роля. Следват още над 30 филмови превъплъщения, които превръщат Чък Норис в истинска кинозвезда.

Шесткратен световен шампион по карате за професионалисти, холивудска икона, създател на множество телевизионни предавания, издател на собствено списание, автор на няколко книги – това е Чък Норис… Честит рожден ден, легендо! С намигване към рожденика днес си припомняме 10 от най-забавните шеги за Чък Норис.


1. Чък Норис унищожил Менделеевата таблица, защото за него съществува само елементът на изненада.

2. Когато Чък Норис се погледне в огледалото, то се замъглява защото не може да има двама Чък Норис.

3. Когато Чък Норис прави лицева опора, той не избутва себе си нагоре, а избутва Земята надолу.

4. В календара на Чък Норис след 31 март идва 2 април. Защото никой не се шегува с Чък Норис.

5. Веднъж преди време Чък Норис се изпикал в резервоара на камион за шега… сега този камион е известен като Оптимус Прайм.

6. Не е съвпадение, че татуировката на лицето на Майк Тайсън и подметката на ботуша на Чък Норис са еднакви…

7. Веднъж Чък Норис свалил фашистки изтребител, като се прицелил в него с пръст и казал „бааам“.

8. Единственото нещо, от което можем да се страхуваме е самият страх. Единственото нещо, от което страхът се страхува, е Чък Норис.

9. Чък Норис може да те закачи да висиш цял ден на безжичен интернет с главата надолу от 10-тия етаж на триетажна къща.

10. На Бъдни вечер Смъртта почукала на една врата. Отворил Чък Норис.
– Кого търсиш?
– Ойй, Коледо, мой Коледооо…Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *