Ако вече сте закупили спортния си екип, подбрали сте най-сетне удобни маратонки и сте взели сериозното решение да започнете усилени тренировки, значи единственото нещо, което ви трябва е подходящ музикален тласък.

За да ви помогнем да направите спорта още по-вълнуващо преживяване, днес ви представяме 10-те най-мотивиращи песни за тренировка.

10. Stronger – Kanye West


Няма как запомнящата се песен на Кание Уест „Stronger“ да не успее да накара мускулите ви да се раздвижат! Сигурни сме, че с хитовото си парче възлюбеният на Ким Кардашиян може да ви накара най-накрая да започнете планираната тренировка. Песента, датираща от 2007 година, може да бъде перфектният музикален съпровод за времето, прекарано във фитнеса, затова спокойно можете да я добавите в любими.

9. ‘Till I Collapse – Eminem

Саундтракът на холивудската продукция с Хю Джакман “Жива стомана” се нарежда на деветата ни позиция. Песента на Еминем, освен че може да ви накара да започнете тренировка, ще ви мотивира също да преминете на силови упражнения. Определено е добър избор за повдигането на спортния ви дух.


8. Master of Puppets – Metallica

Със следващата песен вече говорим за едно по-грубо и по-енергично спортуване, избирайки „Master of Puppets“ на Metallica. Едва ли ще ви мотивира от раз да правите ежедневните си упражнения, но със сигурност ще ви накара да забързате максимално тренировката си.

7. Work Bitch – Britney Spears

Със седмото ни предложение ще ви предизвикаме да се вслушате в заповедите на Бритни Спиърс, следващия път, когато решите да тренирате. Оставяйки настрана текста на песента, „Work Bitch” е изключително звучна и достатъчно ритмична, за да ви накара да се раздвижите. Изберете я следващия път, когато подбирате музикалния фон на вашата тренировка.


6. Gonna Fly Now – Bill Conti

Ако предходната песен не ви е дала необходимата мотивация, то тази определено ще го направи. Едва ли има човек, който никога да не е чувал „Gonna Fly Now“ на Бил Конти. Песента е един от най-запомнящите се акценти в легендарния филм със Силвестър Сталоун „Роки“.

5. Lose Yourself – Eminem

Отново имаме в главната роля Еминем и отново говорим за саундтрак, но този път филмът е „Осмата миля“. Световноизвестният хит на рапъра може да ви мотивира да тичате километри, слушайки го. Затова ви съветваме: добавете „Lose Yourself“ в плейлиста си за сутрешния джогинг – няма да съжалявате!


4. Smooth Criminal – Michael Jackson

Легендарният Майкъл Джексън влиза в списъка ни с 10-те най-мотивиращи песни за тренировка със своя хит „Smooth Criminal“. Ретро парчето от 1987 година е толкова ритмично, че тренировката ви ще върви изключително гладко. Имайте предвид, че песента е подходящият фон, ако правите малко по-леки упражнения.

3. Remember the Name – Fort Minor

Усилваме нивото на мотивация до максимум, предлагайки ви парчето на Fort Minor “Remember the Name”. Докато предишните ни песни от списъка изискваха включването им в плейлиста за определен тип тренировка, то с третата ни песен от класацията можете да тренирате каквото решите. Дали ще тичате в парка, ще правите упражнения вкъщи или ще вдигате тежести във фитнеса – тя е най-подходящият ви избор.


2. Beat It – Michael Jackson

Второто ни предложение в класацията отново е част от музикалното творчество на краля на попа Майкъл Джексън. Този път обаче става въпрос за песента му от 1982 година „Beat It”. Безспорно популярната песен може да повдигне духа и на най-уморените спортисти, затова следващия път, когато решите да отмените тренировката си, пуснете си точно нея.

1. Eye of the Tiger – Survivor

Кой не би се съгласил, че определено най-добрата песен за извършването на една мотивираща тренировка е именно „Eye of the Tiger“ на Survivor? Песента, носеща наградата Brit за най-добър британски сингъл, ще остане в историята и с появата ѝ в редица филмови продукции, най-важната сред които остава знаменитият „Роки 3“. Какво по-мотивиращо за започването на следващата ви тренировка от вида на трениращия Сталоун?
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.