Испания е разположена в Югозападна Европа и се намира на Иберийския полуостров заедно с Португалия, Гибралтар и Андора.

Слънчева Испания разполага с прекрасни места за плажна ваканция. Привлича хиляди туристи с километричните си красиви брегове, живописни острови, уединени кътчета и запомнящи се пейзажи.

Испания е богата на храна, култура, различни хора, красиви места, великолепни плажове и китни морски градчета. Много слънце, много щастие и много любов ви очаква там!

Ако обаче се колебаете кое място да посетите в Испания, по-долу ще откриете информация за 10 от най-красивите испански крайбрежни градове.

1. Ситгес/Ситжес

Намира се на 35 км от Барселона. Известен е с филмовия фестивал, който се провежда от 1968 г. Испанското градче е популярна дестинация със своите плажове, нощен живот и исторически забележителности. Хората от околността го посещават дори само за един обяд.

2. Аликанте

10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Разположен е на брега на Средиземно море в югоизточната част на Испания. Известен е със средновековния замък Санта Барбара, който разкрива възхитителни панорамни гледки към града и морето. В Аликанте се намират базиликата Санта Мария и катедралата Сан Николас де Бари.

3. Кудилеро

Кудилеро е община в Княжество Астурия. Градчето е известно с туризма и риболовната си индустрия. Къщите са красиво украсени и разположени на стръмни хълмове. Забележителности са римска църква от XIII век и фар Cudillero, който предлага гледка към крайбрежието на Астурия.


4. Валенсия

10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Това е третият по големина град в Испания. Намира се на брега на река Турия. Валенсия предлага вкусна храна, красива архитектура, фестивали и страхотен климат. Повечето от впечатляващите забележителности се намират в центъра на града: Градините Турия, Катедралата на Валенсия, Копринената борса и други.

5. Солер

Намира се на североизточното крайбрежие на остров Майорка. От Солер до столицата Палма може да се стигне с влак, който минава през портокалови и лимонови овощни градини. Солер е известен с градския си площад, църквата, кафенетата и приказния планински фон. Пристанището е с полукръгло крайбрежие, а близките заведения всеки ден предлагат риба, направена по тайна рецепта.

6. Малага

10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Градът се намира в Южна Испания, автономна област Андалусия. Известен е с театъра Сервантес, руини от римски театър, ботаническа градина, дворци, катедрала и археологически музей. Малага е голямо пристанище на Средиземно море.


7. Кадакес

Североизточна Испания, част от провинция Жирона. Разположен е в крайбрежната низина на Средиземно море. Селището е морско пристанище. Там се е намирало първото студио на Салвадор Дали.

8. Марбея

10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Курортният град се намира в Андалусия, на брега на Средиземно море, под връх Ла Конча. Марбея е дестинация, посещавана от богати и известни хора. Любимо място е за туристи от Великобритания, Ирландия и Германия. Лятото в Марбея продължава и през октомври. Счита се, че преди време в градчето е била концентрирана мафията.

9. Бенидорм

Разположен е на Средиземно море и принадлежи към автономна област Валенсия. Бенидорм е един от най-големите туристически центрове. Известен е с нощния си живот, безплатните кабаре представления, високите хотели и блокове с ваканционни апартаменти.

10. Барселона

10 от най-красивите крайбрежни градове в Испания

Барселона е вторият по големина град в Испания. Столица е на автономна област Каталуния. Градът е важно пристанище. Барселона е известна с белите си плажове и архитектурата, в която се съчетават старо и модерно.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *