Изборът на подходящ подарък за мнозина се оказва доста трудна задача, особено ако искаме да впечатлим приятно човека, който има повод.

Ако става въпрос за рождения ден на любимата ви баба, която ви е отгледала, то задачата става още по-сложна. Най-добрият подарък за нея, разбира се, са грижите и вниманието, които ще ѝ отделите, но ако добавите и нещо полезно, което ще улесни старините ѝ, това със сигурност ще я направи двойно по-щастлива.

За късмет на пазара има достатъчно богат избор от продукти, които могат да ви вдъхновят, така че за пореден път да се докажете като любимия внук. Предлагаме ви 10 изпитани във времето идеи за подарък на любимата ви баба.

10 идеи за подарък на баба ви10. Подарък за здравето

Масажорът може да се окаже идеален подарък за вашата баба, особено ако, като повечето възрастни, изпитва болежки в различни части на тялото. Знаете, много от възрастните хора имат проблеми с кръвното налягане. Затова може да се насочите и към апарат за неговото измерване. Той не трябва да е прекалено сложен, за да може спокойно баба ви да борави с него. С напредването на възрастта не всички наши баби могат да си позволяват чести разходки на чист въздух. Ако и вашата се е застояла вкъщи, помислете за уред за пречистване на въздуха, овлажнител или йонизиращ уред.

10 идеи за подарък на баба ви9. Топъл подарък

Топлината на едно одеяло с ръкави, които ще позволят на баба ви да върши любимите си занимания, като плетенето, например, със сигурност ще я зарадва. Нов халат и топли чехли, също са удобни и полезни подаръци. Ако жилището на баба ви е постоянно хладно – изберете електрическо одеяло или топли вълнени неща. Преди да подарите подобни вещи обаче, се уверете, че те наистина ще бъдат от полза.


10 идеи за подарък на баба ви8. Полезно за домакинството

На възрастните хора е по-трудно да извършват обичайните си домакински задължения, затова помислете за подарък, който ще направи всекидневието на баба ви по-приятно. За да бъде следобедният ѝ сериал още по-интригуващ, може да я изненадате с люлеещ се стол, който да сложите пред телевизора. Знаем, че те обичат да гледат много телевизия – подходящ вариант е нов пакет с телевизионни програми. Месечните такси трябва да са ваша грижа, разбира се. Домакинските уреди също са подходящи, но съветът е: колкото по-прости, толкова по-добре. Прахосмукачка, пасатор, кухненски робот или микровълнова фурна, всички те трябва да са възможно най-лесни за употреба.

10 идеи за подарък на баба ви7. Творческа презентация

Ако рожденичката е творческа натура и все още е запазила веселия си момичешки нрав и енергия, то помислете за някакъв курс, бил той по сладкарски умения, шев и кройка, икебана или свързан с други нейни интереси. Можете да я включите в готварски клас, курсове по масаж или просто да я заведете на СПА.

10 идеи за подарък на баба ви6. Приятни емоции

Възрастните хора ценят всеки изминал ден, затова и рожденият ден на баба ви трябва да е изпълнен с приятни емоции. Тя ще ви бъде изключително благодарна, ако получи като подарък организирана от вас среща със стари нейни приятели или съученици, които не е виждала отдавна. Друг вариант е да организирате видео чат с роднини в чужбина, които да я поздравят за празника. Посещение на театрална постановка също е удачен вариант, с който да отбележите деня, а и да измъкнете жената от апартамента ѝ.

10 идеи за подарък на баба ви5. Нещо направено от вас

Подарък, направен от вас, ще е двойна изненада за баба ви. Тя ще го оцени подобаващо, особено щом е от любимия внук. Дори да не сте много сръчни, вариантите са достатъчно много, за да откриете това, с което ще се справите най-добре. Може да измайсторите поставка за кухненски прибори, да изтъчете килимче или да ѝ оплетете шал. Инструкции как се правят тези неща лесно се откриват в интернет. Ако обичате да готвите, може да изненадате баба си с красива, приготвена от вас торта. Това ще покаже любовта ви към нея и ще я увери, че няма да я забравите, дори когато си отиде.


10 идеи за подарък на баба ви4. Фотоалбум, колаж

Съберете тематично свързани стари и нови семейни снимки и ги подредете в красив албум, фоторамка или направете колаж от тях. Всеки знае, че бабите обичат да гледат снимките, подредени по полиците, и да се връщат в миналото чрез тях. Всеки път, когато тя прелиства албума, подарен от вас, или гледа колажа, закачен на стената, тя ще си спомня с умиление точно за този рожден ден и за вас.

10 идеи за подарък на баба ви3. Подарък за градината

Ако баба ви живее на село и има двор или просто обича да се грижи за цветята пред блока, вероятно ще се зарадва на различни приспособления за градинарството. Семена от редки екзотични растения също ще я направят щастлива. Всички тези неща със сигурност са добър вариант, но най-добрият подарък, който може да направите всъщност е да помогнете в прекопаването на градината, засаждането на цветята, поливането и плевенето. Освежителен ремонт на къщата, в която живее, нови градински мебели или просто мрежи против комари също ще бъдат оценени подобаващо.

10 идеи за подарък на баба ви2. Мобилен телефон

Когато избираме телефон за себе си, обикновено търсим най-добрата функционалност – памет, бързина, мощност, издръжливост, камера с висока резолюция и т.н. При избора на мобилен телефон за баба ви трябва да обърнете внимание на други неща. Ако тя е на „Вие“ с технологиите, по-добре телефонът да не е с тъчскрийн. Бутоните и екранът трябва да бъдат достатъчно големи, за да ги вижда, без да се напряга. Батерията също трябва да е достатъчно издръжлива. За щастие производителите на мобилни устройства са помислили и за хората от третата възраст и на пазара вече се предлагат устройства, съобразени с техните специфични нужди и то на съвсем приемлива цена.

10 идеи за подарък на баба ви1. Родословна книга

Това е подаръкът, който ще просълзи от щастие възрастната жена. Родословното дърво може да направите сами, като проследите корените на вашия род и добавите снимки на роднините. На пазара се предлагат и готови шаблони, по които да работите. Ако не притежавате снимки на някои от роднините, може да добавите текст, с информацията, която имате за тях. Баба ви ще бъде доволна да знае, че мислите за своите предци, включително за нея.

Към какъвто и подарък да се насочите, не забравяйте букета с красиви цветя. Той ще я накара да се чувства обичана, нужна и все още млада. Весел празник!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *