Американската актриса, която буди позитивизъм и винаги ни кара да очакваме нещо забавно само с появата си.

Запомняща се, много чаровна и обаятелна, така можем да опишем накратко Алисън Лий Ханигън. Тя празнува своя рожден ден днес на 24 март.

Ако сте неин фен или просто сте любопитни да надникнете в живота ѝ, следващите редове са за вас.

1. Детство

Алисън Ханигън е израснала в скромно семейство във Вашингтон, окръг Колумбия. Баща ѝ е с ирландски произход, а майка ѝ – с еврейски. Тя е била единствено дете. За съжаление, още на две годинки остава само на грижите на майка си, тъй като родителите ѝ се развеждат. Това е моментът, в който се местят от Вашингтон в Атланта. Когато Алисън навършва 11, майка ѝ решава да се преместят в Холивуд, с единствената цел – професионалното развитие на дъщеря ѝ.

2. Образование

Завършва престижна гимназия в Северен Холивуд. Успоредно с развиването на актьорските си умения, тя следва в Калифорнийския държавен университет в Нортридж. Там се сдобива с диплома по психология, но така и не работи по специалността си.

3. Първи екранни изяви

Алисън участва в реклама, още когато е на четири години. Получава първата си дебютна роля във филма „Мръсни мисли“. Макар че поява ѝ е за кратко, тя дава тласък на кариерата ѝ и малко след това получава още една – в сериала „Розана“. Следващото предложение за роля не закъснява и тя е поканена да участва в комедията „Моята мащеха е извънземно“.


4. Кариера

Безспорен е фактът, че Алисън Ханигън става по-популярна след участието си в тийн сериала „Бъфи, убийцата на вампири“. В него тя влиза в ролята на Уилоу, а сериалът е истински триумф през 90-те години и радва своите фенове със седем сезона. Името на актрисата нашумява още повече, заради участието ѝ в „Американски пай“ като Мишел, където затвърждава своите позиции. Освен това се явява като гост в сериала „Вероника Марс“. А впоследствие изгрява отново в „Как се запознах с майка ви“ като сладката и миловидна – Лили.

5. Личен живот

Алисън се отличава от останалите актриси със здрав и дългогодишен брак с Алексис Денисоф. Те се женят през 2003 г., а сватбата е представена във февруарския брой на списание „InStyle“. Алексис е участвал в сериала „Бъфи убийцата на вампири“, където започва тяхната любов, а също и в „Как се запознах с майка ви“, когато вече имат сключен брак. Плодовете на тяхната любовта са двете им дъщери – Сатяна и Кийва, които имат точно две години разлика помежду си.

6. Хоби

Още от ученическите си години, Алисън свири на кларинет. Освен това се оказва, че е спортна натура, тъй като дълго време e играла футбол. За съжаление заради травма се е наложило да се откаже от така любимия си спорт.

7. Награди и номинации

Алисън Ханигън е номинирана 17 пъти за различните си участия във филми и сериали. Печели 5 от тях – съответно през 2000 г., 2002 г., 2003 г. и 2010 г. Наградите са – „Young Hollywood Awards“, „Teen Choice Awards“, „SFX Awards, UK“, „Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA“ и „People’s Choice Awards, USA“.

За Коледа ти пожелавам...

8. Татуировки

Алисън има три татуировки, които са малки, но отличителни. Две от тях са на глезените, а третата – на кръста. От вътрешната страна на десния глезен има изобразена двойка делфини, които символизират хармонията. Оказва се, че именно делфинът е любимото животно на актрисата. Другата татуировка е от външната страна на левия глезен и представлява цветно изрисувана костенурка, която впоследствие тя отстранява. Третата и последна татуировка на Алисън е японски йероглиф, който означава късмет и щастие.

9. Предизвикателства

По време на заснемането на култовия сериал „Как се запознах с майка ви“, Алисън преминава и двете си бременности. Първият път екипът отказва да промени сценария и упорито се стараят да прикрият бременното ѝ коремче, чрез различни техники.

Феновете ще си спомнят епизода, в който тя участва в състезание за надяждане с хотдог, което печели и показва издутия си корем… Всъщност тя е бременна. Доста креативен ход от страна на сценаристите. Втория път обаче има късмет и нейната героиня Лили по сценарии, трябва да е бременна.

Истинското предизвикателство идва, когато Алисън се връща на снимачната площадка още на четвъртия месец от раждането на първото си дете и на втория месец при второто. Ето това можем да наречем смелост!

10. Странни и необичайни моменти

Актрисата неведнъж е споменавала, че е заклет веган и дълги години е била такава… до момента на нейната първа бременност. Оттам нататък Алисън Ханигън тотално изменя своите вкусови предпочитания и става всеядна.

Още една интересна подробност е, че при първото раждане тя решава то да бъде в домашни условия, без медикаменти и обезболяващи.

При предложението на продуцентите на „Американски пай“ към Алисън да играе ролята на Хедър, тя отказва. Отказът обаче е породен от факта, че предпочита да влезе в ролята на Мишел, тъй като до голяма степен описва нейното чувство за хумор. За щастие, продуцентите се съгласяват и благодарение на самоинициативата на Хънигън, ние зрителите се радвахме на перфектно изигран, щур и забавен образ.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *