Този март се впускаме в търсене на „Изгубеният град“. Световните звезди Сандра Бълок, Чанинг Тейтъм, Брад Пит и Даниел Радклиф ще ни отведат на незабравимо филмово приключение, в края на което ще открием, че понякога фикцията се превръща в реалност, а най-голямото съкровище е там, където най-малко очакваме.

Брилянтната, предпочитаща усамотението, авторка Лорета Сейдж (Сандра Бълок) е посветила кариерата си на писане на книги за романтични приключения из екзотични места. Кориците на нейната популярна поредица романи са украсени от красивия, но повърхностен модел Алън (Чанинг Тейтъм), който толкова се е вживял в ролята си, че истински вярва, че е главният герой от историите – Даш.

Докато е на промоционално турне за новата си книга, Лорета, която не вярва, че на света може да има нещо по-лошо от това да бъде задълго в компанията на Алън, е отвлечена от ексцентричния милиардер Феърфакс (Даниел Радклиф), който е убеден, че тя може да го отведе до древното съкровище от изгубения град, описан в последния ѝ роман.


Копнеещ да докаже, че притежава всичко необходимо, за да бъде истински герой, а не само образ от страниците на нейните книги, Алън се отправя на мисия да спаси Лорета.

Оказали се в центъра на епично приключение в джунглата, нетипичната двойка ще трябва да намери начин да оцелее в борбата с природата, маниакалното увлечение на един луд, а може би и да открие древно съкровище. Но дали то ще е това, което търсят?

Отдаващ почит на редица класики в жанра и воден от харизматичните си звезди Сандра Бълок, Чанинг Тейтъм, Даниел Радклиф и Брад Пит, „Изгубеният град“ ще предложи на зрителите в кината незабравимо филмово приключение с атрактивни герои, експлозивен екшън, много хумор и не на последно място, щипка романтика.

Търсенето на „Изгубеният град“ започва от 25 март само в кината и 4DX, а в дните преди премиерата © Меломан.бг • Музиката на твоя живот ви дава шанс да спечелите страхотни подаръци от филма – оригинална бутилка с калъф или оригинална книга с тайник. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 24 март и бъдете готови за награда. Успех!

Дни преди официалната премиера на филма „Изгубеният град“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата.


1. Сандра Бълок използва необичаен посредник, за да привлече Брад Пит към проекта „Изгубеният град“ – общият им фризьор, Джанин Томпсън. Самата Бълок снима малка роля в предстоящия филм на Пит „Bullet Train” и той е готов да ѝ върне услугата. А и в крайна сметка, кой би отказал да бъде чаровен войник, квалифициран в спасителни операции, който на всичко отгоре е пропит с мъдростите на Лао Дзъ.

2. Сандра Бълок се шегува, че Брад Пит приема ролята в „Изгубеният град“ едва след като го е заплашила, че ще накара общия им познат Джордж Клуни да му звъни всеки ден и да му повтаря „Направи филма на Сандра“, докато не се съгласи.

3. Първоначално главната роля в „Изгубеният град“ е трябвало да се изпълнява от Райън Рейнолдс, което щеше да е вторият му съвместен проект със Сандра Бълок след „Предложението“ (2009), но в крайна сметка ролята отива при Чанинг Тейтъм.

4. Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм участват в два различни филма, които имат премиера в САЩ на един и същи ден – 28 юни 2013.Това са „Нежна полиция“ на Бълок и „Белият дом: Под заплаха“ на Тейтъм.

5. Продуцентът на „Изгубеният град“ Сет Гордън генерира първоначалната идея за филма, докато е на конгрес, посветен на любовни романи и техните автори, снимайки документален филм. Той е впечатлен, че има автори, които са цинични по отношение на „искрената любов“ и въпреки това си „изкарват хляба“, продавайки същия този идеал на своите читатели, пишейки такива истории.


6. „Изгубеният град“ е втората романтична комедия на Даниел Радклиф след „What If“, но този път той не е мъжката част от любовната двойка, а е в ролята на злодея в историята.

7. Зашеметяващото, но адски неуместно за територията на джунглата, облекло на героинята на Сандра Бълок – много лъскав цикламен гащеризон, който я прави да изглежда като ходеща диско топка, сам по себе си придобива собствена роля в продукцията, е дело на известната дизайнерка на костюми Марлийн Стюарт (Свободен играч“, „Топ Гън: Маверик“).

10 любопитни факта за филма "Изгубеният град"

8. Добрата приключенска история изисква впечатляващ злодей. И “Изгубеният град“ определено си има такъв в лицето на ексцентричния милионер Абигейл Фейрфакс, в чиято роля влиза Даниел Радклиф („Хари Потър“). Когато започват да обсъждат Даниел за тази роля, първата мисъл на Сандра Бълок е, че идеята е гениална. „Даниел има тези приветливи, мили, сини очи, докато героят му не откачи. И тогава Даниел се превръща в този опасен маниак“, разказва Бълок и добавя „Той е брилянтен и съм изключително развълнувана, че публиката ще има възможност да го види в тази светлина.“

9. Оскар Нунес, известен с участието си в популярния комедиен сериал „Офисът“, е първият, който е поканен да участва във филма. Още когато се заражда идеята за „Изгубеният град“ Сандра Бълок знае, че би искала да го включи дори с малка, но ключова роля. Същата, каквато има във филма ѝ „Предложението“, където влиза в ролята на стриптийзьора Рамон.

10. Както към всеки друг елемент от филма, създателите му подхождат внимателно и към местата на снимките и цялостния облик на джунглата, където ще се развива действието. Художникът на филма, в тясно сътрудничество с режисьорите, решават да използват палитрата Zorn – много ограничена цветова палитра, състояща се само четири цвята, кръстена на международно известния шведски художник Андерс Леонард Зорн (1860-1920). Тя съдържа четири земни цвята (бяло, червено и по-тъмно червено, слонова кост и бяло) и техни вариации. Идеята на използването A е, когато дойде моментът за „екшъна в джунглата“, тя да изпъкне във всичките си цветове.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.