Замисляли ли сте се някога кой е най-използваният аксесоар и при двата пола. Гривни, пръстени, колани? Не! Отговорът е портфейлът – задължителна част от дамската чанта или скрит в някой мъжки джоб, той е верен спътник на човечеството от древни времена.

Започнал като кожена торбичка за монети, след появата на банкнотите портфейлът постепенно променя формата си и започва да се приближава до вида, който познаваме днес. А едва през 50-те години на XX век, с първите кредитни карти, портфейлът е снабден с множество джобчета.

Днес този почти задължителен аксесоар се предлага в най-различни разновидности. Спокойно можем да избираме модел, цвят, размер, разпределението в него, че дори и материята, от която да е изработен. Тук ви представяме някои от най-добрите модели – идеален подарък за него и нея. А към това ще добавим и няколко изискани чанти с намигване към предстоящите празници.


1. Crossbody – носете всичко под ръка

Едни от вечните и основни чанти са тази за през рамо. Те са се превърнали в онези портфейли, които не излизат от мода за балансиране на комфорта и стила, като имат размер, който не пречи, и включват каишка, за да може всяка жена да ги носи лесно на рамото. Въпреки че обикновено не са толкова широки, колкото чантите Tote Bags, те имат достатъчно място, за да носят само най-важното и да се разхождат леко по улиците.

2. Клъч – задължителна за специални събития

Чантите клъч издържат изпитанието на времето и никога не излизат от мода. Причината е проста: във всеки един момент можем да бъдем поканени на специално събитие. Блясъкът на този тип чанти ще ви накара да заслепите на поводи като сватби, партита, гала събития.

3. Портфейл в американски стил

Лесно се разпознава по формата – сгънати на две хоризонтално. Името му идва от американците, защото очевидно те са се нуждаели от портфейли за големи банкноти, така че доларите, които са малко по-дълги от другите банкноти, да могат да се поберат. Затова и дизайнът на този аксесоар има достатъчно пространство, така че банкнотите да не се огъват.

10 от най-добрите модели чанти и портфейли за него и нея

4. Портфейл с джоб

Едно от най-неприятните неща при пазаруване – да ти върнат рестото в монети. Ако се насъберат много, звукът ще бъде твърде силен за скриване или те ще са склонни да изпадат, когато изваждате други неща от джоба. В този смисъл е по-добре да са на сигурно и удобно място, където да могат да бъдат съхранявани. Затова и този тип дамско портмоне е идеално, тъй като има вграден джоб отвън или отвътре.

5. Малък или тънък портфейл

Портфейлите в този стил имат градски и минималистичен дизайн. Перфектен, ако искате аксесоар, който заема малко място. Очевидно едно от предимствата е техният размер, а другото е, че имат голям капацитет за карти. Както вече споменахме, размерът е по-малък от този на портфейлите, но пък не губят функционалността си от това.


6. Картодържатели

Както подсказва името им, те са предназначени да носят карти, но употребата им се е разпространила до степен да бъдат изключително полезни като мъжки портфейл. Тези аксесоари несъмнено представляват минималното изражение на портфейла и са идеални за тези, които трябва да носят голям брой карти.

7. Бъкет чанти

Бъкет са тясно свързани с бохемския или минималистичния стил. Чрез кройката, излишъка или малкото детайли можете лесно да определите точно към кой от двата стила принадлежат. Обикновено с цилиндрична форма, с голямо пространство и малка структура.

8. Satchel

За дните, когато трябва да носим повечко неща със себе си, независимо дали става дума за работна среща или разходка с приятели, Satchel е чанта, която побира всичко, което трябва да носим, ​​без да е твърде малка. Грим (основен), мобилен телефон, портфейл, списък със задачи, ключове за вкъщи или колата – всичко сред някои други малки неща и без да е невъзможно да бъде намерено. Освен това Satchel ни придават изискан и деликатен вид.

9. Голяма пазарска чанта

Известна като „Голямата чанта“, Tote е една от първите чанти, които всяка жена купува, когато започне да води по-сложен живот, като например университет или работа, и трябва да бъде практична и достатъчно просторна, за да транспортира важните неща – лаптоп, книги или дори храна. 

10. Раница

Да, вярно е, че сте напуснали училище преди години, но това не е пречка да не си купите модерна раница – към днешна дата има много интересни и разчупени модели, от които може да си изберете.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *