четвъртък, септември 19


10-те най-големи спортни наградни фонда

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

2. Формула 1

Позната като най-скъпият спорт, Формула 1 заема почетната втора позиция в класацията за най-големи спортни наградни фондове. Очаква се за този сезон отборите да си поделят над $1 млрд.

Интересното е, че тимът на Ферари продължава да получава лъвския дял от пая, въпреки продължаващата вече 11 години шампионатна “суша”. Това е така, заради схемата, по която се разпределя наградният фонд.

Основното разпределение е според позицията на отборите в настоящия и предишния сезони, но има и няколко бонус категории, като за една от тях – за “най-дълголетен” отбор – в момента неоспорван победител е Ферари. Тази година Скудерия най-вероятно ще вземе поне $205 млн.

1. Шампионска лига

Едва ли е неочаквано, че най-гледаният спорт в света носи на играчите си един най-големите наградни фондове. Затова също не е изненада, че едно от най-важните футболни събития оглавява класацията.

Тази година Шампионската лига постави рекорд, като наградният фонд на турнира бе в размер на €2 040 000 000 (да, 2.04 милиарда), като победителите от Ливърпул си спечелиха над €100 млн. За сравнение, наградният фонд на последното Световно първенство бе “едва” $400 млн.

ПРЕДИШНА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари