понеделник, август 19


10 неща, които трябва да направите, преди да навършите 30

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 неща, които трябва да направите, преди да навършите 30

Здравейте, набор ’89. 2019 е вашата година и точно сега тази статия е посветена на вас. Извиняваме се на тези, които вече прекрачиха прага на 30-те без нашите съвети, но на пишещата това ѝ трябваше повече от половин година, за да осъзнае, че също е в този отбор. Все пак, нищо не е изгубено, най-хубавото тепърва предстои, а вие продължете да четете.

Та, махането на двойката от свещичките за тортата си е голям момент. Отдавна сте забравили за училището, имате семейство или вероятно се изкачвате по кариерната стълбица. (За пишещата тази статия е само първото.) 20-те години хвърчат толкова бързо, както изчезват наредените шотове по баровете на дискотеките… И ако искате 30-те да не са същите, ви предлагаме 10 неща, които трябва да направите.

1. Овладейте финансите си

Осигуровки, инвестиции, спестявания – тези въпроси може да не ви се струват особено вълнуващи, но трябва да се погрижите за финансите си, ако планирате да се насладите на спокойни старини. Няма нужда да се превръщате в експерт, но няколко часа четене и консултации с финансов съветник, могат да се окажат сред най-добрите ходове, които сте предприемали.

2. Посетете нови места

Можете да пътувате на всяка възраст, но повечето хора разполагат с много време и енергия за посещаване на нови места в 20-те си години, отколкото в 30-те. Не е задължително да е скъпо – може да не сте в състояние да обиколите света, но България и съседните ѝ страни предлагат толкова преживявания. Евтини самолетни билети, алтернативни начини на престой… да продължавам ли с идеите?

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари