Всеки има своите страхове, свързани с бъдещето или миналото. Някои така и не успяват да се отърват от манията си, че под леглото им има чудовище, докато други се притесняват дали ще се справят с предизвикателствата на живота в бъдеще. Интересно прочуване на университета в Чапман, САЩ, класира страховете на американците. Най-общо казано те се страхуват повече от новите технологии и правителството, отколкото от духовете и зомбитата.

10-те най-големи страхове на американците
Инфограма: huffingtonpost.com

В изследването са участвали близо 1500 души от цялата страна и в него били изброени 88 вида страх. От получените данни проличава, че 58% от гражданите на САЩ изпитват страх от корупцията в правителството, а почти половината от запитаните се боят от кибертероризъм и от източването на лична информация от правителствени и частни служби. Едва 4,2 на сто от американците биха изпадали в паника от това какво ще кажат другите за начина им на обличане.


Сред 10-те най-големи страхове на янките попадат терористичните атаки, биологичните войни, кражбите на самоличност, икономическата разруха, безпаричието и измамите с кредитни карти. Сред природните стихии, предизвикващи най-големи кошмари при запитаните (34%) не фигурират ураганите и земетресенията, а разпространението на опасни болести. Едва 9,7 на сто от участниците в анкетата се страхували от духове, а 8,5% – от зомбита.

10-те най-големи страхове на американците
Инфограма: huffingtonpost.com

1. Корупцията в правителството – 58%

2. Кибер тероризъм – 44,8%

3. Корпоративно проследяване на лична информация – 44,6%

4. Терористичните атаки – 44,4%

5. Източването на лична информация от правителствени служби – 41,4%

6. Биологична война – 40,9%

7. Кражба на самоличност – 39,6%

8. Икономически колапс – 39,2%

9. Бедност и безпаричие – 37,4%

10. Измами с кредитни карти – 36,9%10-те най-големи страхове на американците


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *