Често забравяме на колко много места всяка година бива забелязван неидентифициран летящ обект – НЛО. Сред множеството сигнали има нещо общо – местоположението им.

Разбира се, много са теориите и конспирациите, че става дума за военни летателни апарати или пък истински кораби на инопланетяни.

Редакторите на портала Profit.bg подготвиха списък на местата, чиито жители най-често стават свидетели на летящи обекти без логично обяснение от властите какво представляват те и въобще имало ли ги е?


10. Розуел, Ню Мексико

Градът е с популация малко над 48 000 души. Често ще го срещнете сред теориите за присъствието на чуждуземци. Розуел е известен най-вече с инцидента с НЛО през 1947 година. Уилям Брейзъл и синът му твърдят, че са видели силна светлина близо до чифлика, край който работели. Твърдели, че е имало катастрофа на НЛО. На място идват военните и случаят бива разследван. Има останки от някакъв обект, но според военните става дума за метеорологичен балон. Въпреки това местните вярват, че става дума за НЛО. Всяка година в града се организира фестивал, посветен на НЛО.

9. Зона 51, Невада

Тази зона е обвита в мистерия от много години. Позната е като летище Хоуми, езерото Груум, Дриймленд, Парадайз Ранд и много други. Зоната е секретна военна база. С това се изчерпва официалната ни информация. За нея се носят многобройни спекулации и слухове. До преди 2015 година правителството на САЩ упорите отричаше съществуването на зона 51. Базата се намира в Невада, на по-малко от 100 мили северозападно от Лас Вегас. От десетилетия различни случаи на НЛО са документирани. Конспиративните теории са много, като според една от тях именно тук е отнесен катастрофиралият кораб в Розуел. Вярва се, че именно в Зона 51 се осъществяват междупланетарни срещи. И не само – оттук управляващите определят климата, реализират пътешествия във времето и телепортация.

8. Дънди, Уисконсин

Тук не става дума просто за случаи на забелязване на НЛО. Тук живеят хора, които твърдят, че са от други планети. Можете да влезете в ресторант, чийто интериор е изцяло издържан като на седалище на НЛО. Казва се Benson’s Hideaway. През юни се организира ежегоден фестивал на НЛО последователите.

10-те места, чиито жители най-често стават свидетели на НЛО

7. Космически център Кенеди, Флорида

Тук се намира НАСА. Затова не е случайно, че не са малцина онези, които през годините твърдят, че са видели странни и необясними неща около центъра. Говорим за НЛО. Любопитни са разказите на свидетелите, но още по-интересно е, че разказите идват не само от граждани, но и от служители на НАСА. Последните споделят, че са виждали неща, които не могат да си обяснят. Медиите луднаха през 2008 година, когато бивш служител на НАСА заяви, че е бил по случайност свидетел на доклад на астронавти, в които се описва общуване с извънземни. Според думите на служителя, на Земята живеят инопланетяни и се разхождат между нас. Към днешна дата от НАСА опровергават съществуването на НЛО.

6. Триъгълникът М, Русия

Според мнозина този триъгълник представлява нещо от рода на Зона 51. Представлява изолирана гора в Урал. Странни ярки светлини, звуци, НЛО и срещи с полупрозрачни същества. Някои от случаите стават посред бял ден. Според изследователите на НЛО, базата се намира някъде в планината и руснаците от години осъществяват комуникация с извънземни. Обикновено „разговорите” продължавали от няколко секунди до повече. Светлини се виждали с часове.


5. Манитоба, Канада

Само през 2011 година тук са обявени около 1000 случая на видян НЛО. Сред нещата, които свидетелите докладват, са проблясвания на светлина, чинии, кълба и сфери. Един от най-популярните случаи е през 70-те години на 20 век. На серията от наблюдения е дадено името Charlie Red Star. В продължение на около две години край град Кармен постоянно се забелязват странни обекти – най-често кълбо, което изведнъж се появява и също толкова внезапно изчезва.

4. Минералното езеро, Вашингтон

През 1974 година частният пилот Кенет Арнолд докладва, че е видял НЛО. По думите му, става дума за „летящи дискове” и те нямат нищо общо с американските военни. Впоследствие Арнолд дава няколко интервюта за наблюдението си. Оттам насетне медиите започват да говорят за летящи чинии и дискове. Терминът „летяща чиния” се появява за първи път по повод разказите на летеца. След неговия случай, в рамките на няколко седмици биват докладвани още стотици случаи на НЛО край езерото.

10-те места, чиито жители най-често стават свидетели на НЛО

3. Бонибридж, Скотланд

В този малък град на Шотландския има някаква мистерия. Жителите са докладвали хиляди случаи на НЛО през последните няколко години. Населението е по-малко от 700 души, а регистрираните случаи на извънземни са 300. Съвсем спокойно можете да кажете, че почти всеки срещнат там е виждал НЛО.

2. Линиите на Наска, Перу

Древната култура Наска определено е имала афинитет към рисуването на линии, формирайки форми, наподобяващи човешка фигура, лами, птици и риби. Става дума за периода от 500 година преди Христа до 500 година след Христа. Линиите на Наска са обяви за културно наследство на ЮНЕСКО. Те привличат туристи от цял свят ежегодно. Мистерията около рисунките е плод на неуспехите на учените да обяснят как точно са създадени линиите. Според изследователите на НЛО древните хора са имали връзка с инопланетяни.

1. Сан Клементе, Чили

В малкия град Сан Клементе, Чили, се случват необичайни неща. През 2008 година е отворен път, дълъг 19 мили. Местните го наричат пътят на НЛО. Защо? Защото според тях, това е любимото място на извънземните гости, както и подходящо място за приземяване на космически кораби. Около половината от населението на града е подавала сигнал за видян НЛО.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.