Евтини самолетни билети

Това е списък, който спокойно може да разбуди бурни дискусии и съвсем сигурно е, че никога не би могъл да бъде ограничен само до скромния брой от 10 точки. И това би било, ако взимахме предвид, само хората, които са на една и съща възраст.

Ако включим в уравнението и различните поколения, борбата за това дали списъкът е достатъчно правдоподобен би станала безмилостно жестока. А не бихме искали това.

Тъй като самата аз принадлежа към това поколение, следващите 10 спомена са за вас, деца на 90-те! А ако случайно не срещнете някои от любимите си анимации, не се сърдете. Това са само просто няколко капки в морето от детски филми, които обичахме да гледаме.


1. Том и Джери

Какво ли щеше да е детството ни без тези двамата?! Вечната гонитба, между всеизвестните котарак и мишок, е дала началото на толкова много шеги и номера, че едва ли някога бихме могли да си спомним всичките.

2. Семейство Флинстоун


Тези, които сме гледали любимото праисторическо семейство, като съвсем малки, може би сме били подхранени с малко грешна хронология относно изобретяването на неща като телефона, прахосмукачката, грамофона, автомобила, както и много други.

Но това е лесно поправима с времето грешка и е дребна цена, която сме заплатили за приятните спомени от семейство Флинстоун и семейство Ръбъл, както и от несъмнения любимец на всички – Дино, притежаващ ентусиазма на няколко дузини любвеобилни кучета.

3. Скуби Ду


И като говорим за кучета, не може да не отбележим Скуби, най-добрият ловец на духове… Или почти най-добрият. Това е анимацията, в която всеки епизод можеше да изправи косата ти със страшни истории за духове и мистични същества.

В крайна сметка нещата опираха до това, че ако си достатъчно упорит и сигурен в способностите си, винаги ще можеш да стигнеш до истината, която в основни линии беше, че зад маската на всяко непобедимо чудовище, се крие обикновен човек, който може да бъде държан отговорен за действията си. Не можем да пропуснем и колко забавно беше, когато Шаги или Скуби скачаха в ръцете/ лапите на другия, при всеки стряскащ звук.


4. Попай


Вечно намръщеният моряк благодарение, на когото безброй родители са успявали да накарат децата си да си изядат не особено вдъхващият доверие спанак. Разбира се, всички ние, децата от едно време, както и тези преди нас и след нас, винаги сме знаели истината, че една купичка спанак няма да ни помогне да вдигнем пиано с една ръка.

И въпреки това няма други такива сили като детското съмнение и желание да изпробват невъзможното. Просто за всеки случай. Току виж се е оказало възможно.

5. Марвел анимациите


След комиксите и преди Марвел да превземат Холивуд, на дневен ред бяха анимациите за любимите ни супер герои. Само, ако знаехме тогава, какво бъдеще ги очаква.

6. Лабораторията на Декстър


Днес много хора свързват името с криминалиста, който обича сам да раздава правосъдие. Но по времето на нашето детство Декстър бе просто червенокосото дете гений с тайна лаборатория, досадна сестра и безупречен френски – “Omelette du fromage”…

В по-зряла възраст може би бихме си задали въпроси като „Кой плаща космическите сметки за ток на лабораторията?!“ и „Как е успял да построи един мини град под къщата, без никой да забележи?!“, но като деца ни интересуваше само какво ще е следващото невероятно нещо, което Декстър ще изобрети и каква ще е поредната щуротия, която ДииДии ще скалъпи и без да иска ще провали деня на по-малкия си брат.

7. Покемон


Преди няколко години в света се появи Pokemon Go и хората хукнаха навън да гонят покемони с телефоните си по улицата. И кой може да ги вини, след като една част от детството ни премина в мечти да имаме свои покемони и в спорове кой е най-добрият от тях (Чармандър разбира се). Приключението на десет годишния Аш Кечъм, беше приключение, за което всички ние си мечтаехме от време на време.


8. Костенурките нинджа


В света на възрастните имената Леонардо, Микеланджело, Донатело и Рафаело, може да извикват образите на изключително талантливи и известни художници (както и много други неща).

Но в света на децата и детските спомени, тези имена могат да предизвикат единствено бурна радост, защото ТОВА СА КОСТЕНУРКИТЕ НИНДЖА И СА ТУК, ЗА ДА СПАСЯТ ДЕНЯ! Най-добрият начин да се върнем в детството си е да грабнем по парче пица и да си пуснем няколко епизода от добрата стара анимация.

9. Семейство Адамс


Когато всички детски истории, с които се сблъсквахме през детството, се стараеха да ни запознаят с всичко слънчево и цветно на този свят, вниманието ни нямаше как да не бъде привлечено от ексцентричното семейство Адамс, за ужас на много от родителите.

Мортиша и Гомез, както и техните деца и роднини, са любители на всичко черно и на различните видове машини за изтезания. Но освен това те са и едно от най-сплотените и загрижени семейства в историята на телевизията. Да не говорим, че имат най-уникалния домашен любимец – ръка, която обича да помага с работата по къщата.

10. Кро


Още един представител от праисторическите времена. Създателите на Кро, толкова добре са се справили със задачата си, анимацията да бъде приятна и забавна, че дори не усещахме как във всеки епизод научаваме нещо ново и полезно, свързано с основните физика, инженерство и технологии.

Плюс това, кой от феновете на Кро, може честно да си признае, че и до ден днешен, всеки път щом попадне на зелена храна, в главата му не се появява автоматично фразата – „Зелена гнус на Нанди!“.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.