понеделник, август 19


10 начина, с които медът ни помага да сме по-красиви

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Медът отдавна има претенции за трона в света на красотата. Той участва в почти всеки козметичен продукт. Може би се питате защо се използва толкова много в козметиката? Защото има естествени лечебни свойства. Той помага за по-бързото изграждане на колаген и го прави чудесен в борбата със стареенето.

Освен това има естествени антисептични, антибактериални и противовъзпалителни действия. Това обаче не означава, че всеки буркан в магазина ще ви помогне с проблемите на кожата. Що се отнася за красотата, най-добрият мед е суров и непастьоризиран. Показваме ви 10 начина за използване на меда, които ще ви направят по-красиви.

1. Овлажняваща маска за лице

Суровият мед има овлажняващ и успокояващ ефект и може да хидратира кожата, оставяйки я мека, сияйна и свежа. Захарите в него са естествени овлажнители и омекотители. Те увеличават съдържанието на вода и намаляват сухотата, дори и след като ги измиете. Нанесете суров мед директно върху кожата за 20 минути, след това изплакнете обилно с вода.

10 начина, с които медът ни помага да сме по-красиви

2. Нежен ексфолиант

Суровият мед кристализира с течение на времето, а малките гранули могат да се използват за ексфолиране. Те се разпадат, когато влязат в контакт с водата и температурата на кожата ви, което ги прави по-нежни от продуктите в магазина. Те са и антибактериални, така че можете да ги използвате ежедневно. Затоплете меда в ръцете си, като го триете между пръстите си, след това нанесете директно върху кожата с кръгови движения. Оставете няколко минути и отстранете с влажна кърпа.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари