Социалните мрежи ни дадоха много. Но и ни отнеха доста. Като например, поверителността. В стремежа си да изглеждаме готини и да покажем, че живеем достатъчно вълнуващо, често се увличаме и дори не разбираме колко много подробности за себе си разкриваме на околните. А в списъка ни с приятели често фигурират личности, които изобщо не познаваме.

Звучи доста зловещо, нали? Ще ви покажем 10 неща, които не трябва да присъстват в профилите ви, в която и да е социална мрежа. Преди да натиснете бутона „Публикувай“, се уверете, че не сте на път да постнете едно от следните.

1. Колко мразите работата си

Това определено няма да се хареса на шефа ви. Дори и да не фигурира в приятелите ви, със сигурност някой „доброжелателен“ колега ще му сподели за вашите терзания. Познайте кой ще загуби от това.

2. Всичко, което има за цел да накара другите да завиждат

Това не е никак лесно, като се има предвид, че хората завиждат и за неща, които не са за завиждане. Но не бихте желали да сте обект на нечия завист без да има причина, нали?


3. Псувни и обидни думи

Не стои особено красиво на чиято и да е стена. Просто си ги спестете. Вместо това, отидете на фитнес.

4. Подробности за вашата почивка

Дестинацията е достатъчна. Хотелът, стаята и подобни подробности могат само да ви навлекат проблеми. Все пак сте на почивка, освен ако не работите в Google Maps.

10 неща, които не трябва да публикуваме в социалните мрежи

5. Снимки от запои

Най-малкото не са красиви. Истината е, че всеки е свободен да слага каквото иска на стената си, но ако тези снимки преобладават в профила ви, няма да ви сметнат за особено надеждна личност. Бъдещи партньори, бъдещи шефове… Знаете какво имаме предвид.

6. Снимки, които излагат други хора

Това е вашият профил. И ако сте решили да го използвате, за да излагате себе си, ок. Но други хора… Малко е смущаващо. Социалните мрежи отдавна не се използват, за да се свържете със съучениците от детството.


7. Събития, засягащи други хора

Тази точка до голяма степен прилича на горната. Но тук не става въпрос за излагане. Не можете да отбележите най-добрата си приятелка и да кажете на всички, че се е сгодила. Не се прави така. Особено, ако тя иска да сподели новината само с близките си хора. Не всички са обсебени от социалните мрежи и имат истински живот извън тях. Не го забравяйте!

8. Политически и религиозни позиции

Често се случва, но вие го избягвайте. Малко личен опит. Профилът на човек от нашия екип беше блокиран само заради шеговита забележка относно висша политическа фигура. Не си струва да си го причинявате, особено ако ползвате профилите си за работа. А и религията и политиката са доста сложни теми. Те се разискват по-добре в компания.

10 неща, които не трябва да публикуваме в социалните мрежи

9. Твърде много информация

Това е събирателна точка на всички по-горни. Гледайте на профилите си като на вашето CV – споделяйте само най-важното, без детайли и подробности. Никой не иска да вижда статуси и снимки през пет минути на една и съща тема.

10. Годината си на раждане

Това е доста важно. Така всеки ще знае на колко години сте, част от ЕГН-то ви и друга подобна лична информация, която е по-добре да си остане само за вас.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *