Вярвали ли сте, че ще започнете да готвите и дори да се замислите за ваш кулинарен блог? Или напълно да пренаредите гардероба си?

Да влезете в идеална форма без да похарчите и лев за фитнес или да прочетете всички книги, които си бяхте набелязали.

Наложената принудителна изолация ни накара да се замислим и да преобърнем живота си, като започнем да правим неща, които като че ли неусетно се превърнаха в навик.


Може би това, че затворени вкъщи успяхме да си починем от забързаното ежедневие и претоварения начин на живот, малко или много промени мисленето ни. Днес и завинаги!

Сега ще си припомним 10 неща, на които изолацията заради Ковид-19 ни научи.

1. Да прекараме повече време с близките си

Винаги имаме оправдания за това, че нямаме време да видим близките си, да ги чуем, прегърнем и да им кажем, колко ги обичаме. Но ето че през изолацията това нещо се промени и ние сме сигурни, че много от хората са прекарали повече време до своите роднини.

2. Да изчистим гардероба си от дрехите, които не носим

10 неща, на които изолацията заради Ковид-19 ни научи

Купуваме дрехи и аксесоари и ги натикваме в гардероба, а не носим всичко. През времето, в което бяхме вкъщи, със сигурност повечето хора са премахнали този проблем с дрехите и сега гардеробите им са подредени. А това, което не носят може би е дадено на хора, които се нуждаят или на някой близък.

3. Научихме се да готвим, е колкото се може

Не ми се готви! Не мога да готвя! О, хайде да поръчаме нещо за хапване, защо да готвя?! Винаги оправдания или неангажираност. Но много от хората, снимките в социалните мрежи го доказаха, преодоляха този свой „страх“ и вече смело се изживяват като добри кулинари в кухнята.


4. Да останем сами със себе си

10 неща, на които изолацията заради Ковид-19 ни научи

Прибираме се от работа, изморени, ядосани, неудовлетворени. Много от нас обаче, точно по време на изолацията, се изяснихме с вътрешното си Аз. Почивка, която дадохме на мозъка и тяло си, ни показа колко по-добре може да изглеждаме (без интервенции) и колко спокойни и щастливи сме всъщност.

5. Да премахнем излишните номера от телефона си

Не търсим този абонат от доста време, както и той нас… но номерът му стои в указателя ни. Е, изолацията помогна да премахнем номерата, които вече не ни трябват. И мисля, че връщането към миналото ни, когато погледнем тези номера, вече няма да ни натъжава.

6. Да спестим пари

10 неща, на които изолацията заради Ковид-19 ни научи

Май това е най-важното за повечето хора. Разбира се, изолацията спести много от парите, които харчим за какво ли не. За начало – след като се научихме да готвим, по-малко разходи отиваха за това наше увлечение, отколкото за поръчване на храна до вкъщи. Освен това моловете не работеха, баровете, дискотеките, кафета… просто идилия. Със сигурност много от хората са спестили доста пари.

7. Да направим желаното тяло за лятото

За доста хора това е най-важното нещо. По-важно дори и от възможността да спестят някой лев. Умората от работа, мързелът и какво ли не, ни спираше от тренировките във фитнеса, но по време на карантината домашният фитнес бе най-голямата мотивация за страхотно тяло през лятото.


8. Да обновим вида на домовете си

10 неща, на които изолацията заради Ковид-19 ни научи

Ремонти и пренареждане завладяха много домове през изолацията. Някои преподредиха напълно домовете си, а други показаха, че ремонти могат да се правят и без майстори.

9. Да четем повече

Прочетохме любимите си книги и продължихме да четем. Действие, което пренебрегваха повечето хора. Благодарение на изолацията и снимките в социалните мрежи, разбрахме колко модерно всъщност е да се чете и… винаги трябва да е така.

10. Да възобновим таланта в нас

10 неща, на които изолацията заради Ковид-19 ни научи

Всеки от нас е добър в нещо и по време на изолацията си спомнихме това. Някой в писане на поезия, друг в рисуване, а трети в гимнастика на двора. Всеки имаше времето да го направи и да покаже, че е добър в нещо.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *