10 неща, които мъжете и жените правят различно

Мъжете и жените се различават по много неща. Любими цветове, музика, филми. Факт е, че извън дребните неща, между мъжа и жената съществуват и по-сериозни различия, други пък водят направо до комични ситуации.

Когато бъдат помолени да покажат ръцете си, мъжете винаги показват дланите, защото нямат какво да крият. По някаква причина жените обаче винаги предпочитат да покажат другата страна на ръцете си. Мъжете хвърлят топка отгоре над главата си, докато жените го правят от долу нагоре, държейки топката с две ръце. Защо ли? Никой не знае!

Определянето на ляво и дясно е друга разлика, която понякога води до забавни ситуации. Може би с това трябваше да започнем. Мъжете никога не бъркат ляво и дясно, тъй като по-активната част от мозъците им е дясната или лявата половина, но никога и двете. Повечето жени не биха дали отговор веднага, ако бъдат попитани коя е лявата им ръка. Обикновено ще потърсят пръстен или нещо друго, което носят на ръцете си, за да им напомни.

Ето още 10 забавни неща, които мъжете и жените правят различно в ежедневието си.

1. Събличането

10 неща, които мъжете и жените правят различно
© pinterest / © livedoor

Мъжете и жените събличат дрехите си различно. Обикновено мъжете хващат горната си дреха зад раменете си и я издърпват нагоре. Жените хващат дрехата си в долния край, като кръстосват ръцете отпред и я издърпват нагоре. Представителите на силния пол биха могли да използват и техния метод, но жените залагат само на този. Причината е в това, че дамите обикновено носят доста тесни дрехи и методът на мъжете при тях няма да свърши работа.

2. Прозявката

10 неща, които мъжете и жените правят различно
© pinterest / © dailymail

Почти винаги мъжете покриват устата си с юмрук, докато се прозяват, а жените го правят с отворена длан, вероятно, защото смятат, че така изглеждат по елегантни и женствени.


3. Разпознаването на звуци

Жените имат по-остър слух от мъжете и с лекота чуват високочестотни звуци. Изумително е, че женските мозъци са „програмирани“ да чуват детския плач, докато мъжете спокойно биха продължили да спят, сякаш нищо не се е случило. Ако от някъде някое коте измяука, по-скоро би го чула жената. Въпреки това, мъжете биха се справили по-добре, ако трябва да определят посоката, от която идва звукът. Така че мъжът би казал къде се крие котето!

4. Начинът, по който седят

10 неща, които мъжете и жените правят различно
© instyle / © tatler

Жените обикновено сядат с кръстосани крака, често усуквайки единия около другия. Мъжете предпочитат да се отпуснат, като поставят коленете си на разстояние. В повечето случаи това е предизвикано от дрехите, които носят. Не е добра идея жена, която носи къса пола да седне в „мъжка поза“. Мъжете, от своя страна, инстинктивно сядат по този начин, вероятно в следствие на еволюцията – това е типичната поза на „алфа мъжкаря“, демонстриращ своята мъжественост.

5. Погледът

10 неща, които мъжете и жените правят различно
© 1tv

Мъжете могат да виждат ясно напред на голямо разстояние. Можем да кажем, че имат очи като бинокъл. Това се нарича тунелно зрение – зрение на ловец, преследващ жертвата си. Това е причината, поради която обвиняват жените, че са скрили нещата им от тях. Дори чорапите, бельото или ключовете и портфейлът да са там, където се очаква да бъдат, мъжете не биха им обърнали внимание, освен ако не попаднат директно в полезрението им. За разлика от тях, жените притежават много по-добро периферно зрение. Едно от обясненията е, че това е в резултат от желанието на жените да виждат всичко около себе си, за да наглеждат и предпазват децата си, ако възникне някаква опасност. Тези различия могат да имат сериозни последствия. Застрахователните компании твърдят, че е по-малко вероятно жените да бъдат виновни за катастрофи, при които колата е ударена отстрани. По-вероятно е да одраскат колата си в опит да паркират успоредно, поради лошото си усещане на пространството.


6. Завързването на халата

10 неща, които мъжете и жените правят различно
© dailymail / © pinterest

Обикновено жените завързват халата плътно около кръста си, докато мъжете поставят колана около ханша. Някои казват, че жените искат да акцентират върху фигурата си. Правят го, дори когато носят по-широки дрехи, докато мъжете въобще не се интересуват от подобни неща. Според други, просто така им е удобно. Какво мислите вие?

7. Тълкуването на чувствата

Твърди се, че жените могат да тълкуват мигновено визуалните, вербалните и всички други видове сигнали, които хората изразяват пред тях. Когато жена влезе в стая, пълна с непознати хора, лесно може да разпознае кой с кого се е сработил, кой с кого се разбира, кой по кого си пада и какви са настроенията им. Когато мъж бъде поставен в подобна ситуация, бързо оглежда помещението, определя кои са аварийните изходи, търси познати лица и се опитва да разбере кой би могъл да бъде потенциален предател или враг. Освен това, мъжете по принцип не могат да разберат кога една жена се чувства обидена, ако тя не му каже директно. Жената пък обикновено очаква той да разбере едва доловимите сигнали, които тя му изпраща.

8. Справянето със задачите

В повечето случаи мъжете са способни да се концентрират върху една задача в даден момент. Ако се опитате да говорите с него, докато се бръсне, има голяма вероятност да се пореже. За разлика от тях, много хора вярват, че жените могат да се справят с няколко неща едновременно. Още веднъж можем да заложим, че това е в следствие на древния начин на живот и социално определените роли. Ако преди хиляди години, мъжът не е бил концентриран при лова, семейството е нямало как да бъде нахранено. А, ако жената е концентрирана в брането на плодове и корени, децата могат да се озоват в сериозна опасност.


9. Справянето с проблемите

10 неща, които мъжете и жените правят различно
© dailymail / © telegraph

Често, когато жена има проблем, тя го обсъжда с майка си, най-добрата си приятелка, съпруга си, та дори и с непознат, който седи до нея в автобуса. Ще пише за това в дневника си, ще изпрати съобщение до някого, като опише всичко подробно, или ще го съобщи в социалните мрежи. Колкото повече обсъжда проблема, толкова по-лесно е за нея. Проблем, споделен с околните, се решава по-лесно. Когато мъжът има проблем, много по-вероятно е той да лежи мълчалив пред телевизора и да се цупи, без да каже нищо. Той се справя със стреса, като се разсейва от проблемите си. Когато се почувства по-спокоен, започва да търси решението им и как да се справи сам. Ако се опитвате да му дадете съвет в такъв момент, по-скоро бихте го ядосали.

10. Паметта

10 неща, които мъжете и жените правят различно

Паметта на жената е като огромен шкаф с десетки чекмеджета, в които всичко си е на мястото. Те запомнят точна информация за всеки, когото срещнат, и за всичко, което се случва – кой каква храна харесва, кой има рожден ден на определена дата, какво я е накарала майка ѝ да свърши и от какво има нужда детето ѝ за училище. От друга страна, мъжете запомнят само това, което сметнат за наистина важно. Това често ги кара да обвиняват жените, че пълнят главите си с ненужна информация.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *