Нова година, нов късмет! А защо не и нови навици, с които да израснем като личности, да станем по-добри хора и професионалисти, да подобрим комуникацията с най-близките си хора?

За целта не са ни нужни кардинални действия, а малки стъпки, които водят до голяма промяна. Ето кои са малките неща, които трябва да започнем да правим за себе си през новата година.

1. За социалните мрежи

Откажете се от всички акаунти в Instagram и приятели във Facebook, които ви карат да се чувствате зле. Прекратете абонамента си за всички електронни бюлетини с произволни глупости, които се показват във входящата ви поща, въпреки че не помните да сте се регистрирали за тях.


2. За детето в нас

Оцветявайте. Книгите за оцветяване за възрастни стават все по-популярни, защото са невероятни (да, това е субективно, но ще бъдете изумени от това колко спокойни можете да се почувствате, докато оцветявате красива и сложна картина с цветни моливи).

3. За свободното време

Отделете време, за да седнете сами и да помълчите. Планирайте деня си. Използвайте самото време за медитация, четене, дишане, къпане или, ако сте наистина изтощени, да си поспите.

4. За задачите

В началото на всеки работен ден напишете какво искате да постигнете (или в предходната нощ, ако това ще ви помогне да спите по-добре).

5. За храната

Бъдете наясно каква храна приемате в тялото си. Не е необходимо да поглъщате само здравословни храни, но полагайте съзнателно усилие да пиете много вода и да балансирате храненията си.


6. За парите

Спестете повече пари. Не е нужно да спестявате агресивно всеки месец, но полагайте съзнателно усилие да си дадете за цел да спестявате и след това се опитайте да я постигнете. В края на всеки месец преценете дали всъщност сте успели.

7. За дрехите

Облечете се подходящо за времето. Не е нужно да приличате на ескимос в шапка, ръкавици, шал и шуба. Просто трябва да ви е топло.

8. За чувствата

Спрете да помиришете цветята, когато минете покрай местния пазар.

9. За четенето

Четете поне по една статия на ден, която наистина ви харесва.

10. За семейството

Когато разговаряте с майка си, баща си, братята, сестрите или приятели по телефона, всъщност отделете време да им кажете какво се е случило през деня ви. Попитайте как е минал и техният ден. Не прекарвайте целия разговор, докато преглеждате работните си имейли.

– Източник: edna.bg –
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.