Евтини самолетни билети

Всеки има определени изисквания спрямо партньора си. Някои са основни, други често се препокриват.

Често ние жените грешим, че един мъж търси просто визия. Всъщност те не са по-малко взискателни от нас, дори напротив.

В тази статия ще се спрем конкретно на основните фактори във връзката, които влияят на голяма част от мъжката аудитория.


1. Поддържан външен вид

Разбира се, няма как да прескочим това важно условие обвързано с визията. Но тук е важно да отбележим, че далеч не става въпрос за приказна хубост и тяло като на кукла Барби. Макар напоследък да се толерират по-изкуствените жени, подложили се на многобройни интервенции, все пак има и мъже, които ценят естествената красота.

Това, което имам предвид са съвсем нормалните неща – добре подбрано облекло, семпла прическа, поддържан маникюр и лек грим. Факт е, че това е част от рутината на една жена, но мъжете определено обръщат внимание на всеки детайл.

Вземете за пример една дама, която на първите срещи се стреми да изпъкне с перфектен външен вид. Но след като мине повече време се отпуска и става по-небрежна. Нормално е мъжът до нея да продължава да я обича и да я приема такава, каквато е… Точно тук обаче е разковничето – винаги трябва да се стараем да изглеждаме, така, както сме били и на първата среща.

Старанието, което влагаме за външния вид се забелязва от партньора, а и се отразява и на самите нас, за да сме по уверени и изпълнени със самочувствие.

2. Загриженост

Не е тайна, че всеки мъж иска да бъде обгрижван и това съвсем не е трудна задача. Заинтересоваността към мъжа до нас, как се чувства, как е минал работният му ден и изслушването на неговите тревоги и проблеми са само част от нещата, които влияят неимоверно върху отношенията.

Разбира се, в една връзка това трябва да е реципрочно. Но в общи линии, мъжете също имат нуждата да споделят именно с половинката си, както хубавите, така и трудните моменти. Пред останалите те трябва да са железни и непроницаеми, докато пред половинката си те могат да си позволят слабост и да изразят своите емоции. С една дума, жените трябва да са емпати.

3. Приятелство

Подобно на горната точка, мъжете не търсят само интимен партньор, имат нуждата и от верен приятел. Реших да разгранича загрижеността от приятелството, защото основата тук е различна. Не всичко може да бъде заменено и жената не може да заеме мястото на приятелите на мъжа. Определено обаче ще е още по-приятно, ако той може да прави с вас всичко онова, което и с неговото мъжко обкръжение.

Би било прекрасно, ако жената спортува заедно с него, придружава го на футболен или баскетболен мач, ходят заедно на кино, когато дълго чакан екшън филм е вече по екраните, или играят заедно настолни и компютърни игри.

В никакъв случай не става въпрос за изменяне на интересите, а приспособимост и приемане на неговите любими неща.


4. Уважение

Мъжът и неговото его – може би на всеки е известно за какво иде реч. По природа по-силният пол иска да всява респект и уважение. Момчетата няма как да се почувстват истински мъже, ако жената до тях не им позволява да бъдат такива. Хубаво е да разграничим страхопочитанието от респекта, защото отиваме в две коренно различни посоки. Достатъчно е да зачитаме неговата гледна точка, неговото мнение и да се отнасяме с достатъчно уважение.

5. Добра домакиня

Нека си го кажем откровено – никой мъж не би искал жена, която е мързелива и си няма понятие от домакинска работа. Живеем в XXI век и действително е отживелица само дамите да се занимават с домакинските задължения, но ако дори и малко не се забелязват подобни навици и привички, това не се приема особено положително.

За мъжа е достатъчно да посети дома на една жена и ако той е разхвърлян, неизчистен и цари хаос, то неговите убеждения ще бъдат и че самата жена е немарлива, както и обратното.

10 неща, които мъжете търсят в една връзка

Редно е към този абзац да добавим и готвенето. Няма как да не споменем така известната поговорка, че „любовта на мъжа, минава през стомаха“. В интерес на истината никой мъж не очаква жената до него да е главозамайващ кулинар, но една топла баница определено би стоплила мъжката душа.

Та в този ред на мисли е добре да уточним, че мъжете не търсят Пепеляшка, а просто жена, която е способна и на нещо друго, освен пудренето на нос и чаровно усмихване.

6. Интелектуална съвместимост

Едва ли е изненада за вас, че мъжете търсят интелигентни жени. Разбираемо е, а и напълно нормално. Ако има разминаване в това отношение, връзката няма да пребъде.

Интелигентната жена винаги ще е по-добрата компания, тъй като с нея могат да се осъществят интересни и вълнуващи разговори по всякакви теми. Освен това, мъжете се възхищават на дамите, които искат да се развиват и да надграждат, до голяма степен това действа и като мотивация за тях самите.

7. Майчински инстинкт

Ако погледнем малко по-дълбоко в отношенията, ще открием именно това, че мъжът наблюдава в една жена качества, които на по-късен етап ще се окажат важни за създаването на семейство. По начало мъжете искат да се грижат за тях и при наличие на това, очакват по същия начин жената до тях да се грижи и за децата им.

8. Постоянство

По природа жените сме по-емоционални същества, което в дадени ситуации разклаща отношенията. На моменти действаме прибързано или спонтанно, в зависимост от настроението и това до голяма степен плаши силния пол. Няма как да изменим същността си и да бъдем други, но е добре да докажем, че сме там, винаги до тях, независимо от създалото се напрежение или емоционалната буря, през която преминаваме.

Ако в по-голямата част от случаите реагираме прибързано, тръгваме си напук и т.н., няма да успеем да изградим образ на постоянен човек, готов за сериозна връзка. Добре е да се намери балансът, за да не създадем грешно впечатление у нашия избраник.


9. Зрялост

Израстването на една жена не винаги е равносилно на нейните години. В много случаи те са просто формалност. Но това, което мъжът търси, е сериозна и зряла жена, която е осъзната и знае точно какво иска. Естествено е при подбора мъжете да се спират на жени, които са достигнали своята зрялост, а не такава, която е съзависима.

Като пример можем да дадем млада дама, която все още е привлечена от нощния живот, забавленията и мимолетните изживявания. Би могло това да не бъда чак такава спънка за някои мъже, но за други това ще е подсказка, че не биха могли да очакват сто процентова сериозност от нейна страна. Освен това не на всеки мъж му се влиза в ролята на възпитател или просто казано – може да няма желанието да толерира по-фриволно поведение.

Тук в никакъв случай не казвам, че всички дами, които посещават дискотеки и се забавляват, влизат в това число, но в повечето случаи биват изключвани от списъка на мъже, които търсят нещо изключително сериозно.

10. Признание

В очите на своята жена мъжът очаква да бъде най-прекрасният, най-можещият и най-добрият и това е съвсем в реда на нещата. Именно поради този факт, представителите от мъжкото съсловие харесват жени, които винаги ще изразяват своето възхищение на глас, дори ако става въпрос за нещо съвсем дребно… като смяната на една крушка в стаята. При отсъствието на такова признание е възможно да се създаде усещането в мъжа, че не е толкова добър или недостатъчно оценен.

В обобщение можем да кажем, че това са част от нещата, които мъжете търсят в една връзка, както и много други, които са строго индивидуални. Добре е да приемем, че всички сме различни, съответно сме в търсене на най-разнообразни качества в бъдещия си партньор. Няма универсални съвети или сигурни начини, по които да спечелим вниманието и любовта на един човек. Това, което можем да направим, е да бъдем себе си, за да ни приемат и харесат такива, каквито сме.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.