Всички, които готвят редовно, знаят, че работата в кухнята може да бъде удоволствие или… да се превърне в истински ад. За да избегнат усложненията и незадоволителните резултати, майстор-готвачите използват някои малки трикове.

Те гарантират, че храната ще бъде вкусна не само за небцето, но и за очите. А сайтът BrightSide подреди най-ценните похвати, които значително биха улеснили приготвянето на храна. Ето 10 от малките кулинарни тайни на майстор-готвачите.

1. Съхранявайте пресните подправки в алуминиево фолио. Така ще останат свежи значително по-дълго.

10 от кулинарните тайни на майстор-готвачите

2. Нарязаната торта няма да изсъхне, ако прикрепите филийки хляб към отрязаните участъци с помощта на клечки за зъби.

10 от кулинарните тайни на майстор-готвачите


3. Най-лесният начин да се сдобиете с пресен лимонов сок – сложете пулверизатор директно в лимона.

10 от кулинарните тайни на майстор-готвачите

4. Ако искате кренвиршът или наденицата да са идеално изпечени и отвътре, направете им няколко разреза и една тогава ги пъхнете във фурната.

10 от кулинарните тайни на майстор-готвачите


5. За да отрежете перфектното парче торта, облейте ножа с топла вода. Така кремът от пълнежа няма да се полепи по острието.

10 от кулинарните тайни на майстор-готвачите

6. Колко минути са ви необходими, за да сварите яйце точно по ваш вкус?

10 от кулинарните тайни на майстор-готвачите


7. Нарежете изпеченото месо по посоката на мускулните влакна. Това няма да позволи да се начупи и ще получите перфектни филийки.

10 от кулинарните тайни на майстор-готвачите

8. Когато пържите кюфтета, направете им лека вдлъбнатина в средата. Това значително ще намали времето за приготвянето им.

10 от малките кулинарни тайни на майстор-готвачите


9. За да предотвратите неприятното подхлъзване на ножа, навийте около дръжката няколко ластичета.

10 от малките кулинарни тайни на майстор-готвачите

10. Когато топлите студена пица, напръскайте я с вода, преди да я сложите във фурната. Така тя ще има вкус на току-що приготвена.

10 от кулинарните тайни на майстор-готвачите



Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *