понеделник, август 19


10 навика, които ще ти помогнат да влезеш във форма

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 навика, които ще ти помогнат да влезеш във форма

Забрави за бързите решения. Това, от което наистина се нуждаеш, за да отслабнеш и да изгориш мазнините, са добри навици, които да спазваш редовно.

Ако до момента си опитвал да спазваш хранителен режим, но без особен успех, то бързо извади лист хартия и химикалка, защото следващите 10 навика ще те върнат обратно на пътя към целта ти.

А ако вече си успял да я постигнеш, то определено ще познаеш себе си в повечето от тези навици.

Да започваме…

1. Научи се да се фокусираш върху важните неща

Хората, които са наистина успешни в отслабването, се фокусират върху важните неща. Като например:

  • Поддържане на калориен дефицит;
  • Набавяне на достатъчно белтъчини и полезни мазнини;
  • Ограничаване на захарите;
  • Прием на достатъчно вода;
  • Прием на богати на фибри зеленчуци и т.н.

Ако се тревожиш за това дали трябва да се храниш 5 или 6 пъти на деня, дали храната ти е „био“ и т.н., то се фокусираш върху неща, които не са от първостепенна важност.

2. Винаги бъди подготвен

Под подготовка имам предвид ето това:

Ако приготвяш храната си предварително за няколко дни напред, правиш огромна крачка в правилната посока. Аз лично обичам да приготвям храната си през уикенда, когато имам повече свободно време. Просто слагам излишъка в хладилника и съм спокоен, че през следващите 2-3 дни ще имам нещо за хапване във всеки един момент.

Подготовката също така означава да планираш храненията си, когато излизаш навън с приятели или пътуваш. Повече за това ще намериш в тази статия.

3. Не забравяй, че всичко е временно

Важно е да правиш разлика между здравословно хранене като начин на живот и хранителния режим, който спазваш временно с цел да свалиш например 5-10 кг.

Хранителните режими за отслабване обикновено са с продължителност между 3 и 6 месеца. Грешно е да си в калориен дефицит в продължение на година или повече. Правилната стратегия е да редуваш периоди на отслабване и чистене с периоди на покачване на мускулна маса. Така ще ти бъде много по-лесно да се справиш.

Веднъж след като постигнеш целта си, можеш да продължиш да се храниш здравословно, но вече не е необходимо толкова строго да следиш калориите си.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3
Сподели

Коментари