понеделник, август 19


10 причини да посетите град Крушево (Северна Македония)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Крушево е малък планински град в подножието на Бушева планина, Пелагонийския регион в западната част на Република Северна Македония. Разположен на 1350 метра надморска височина, той е най-високият град на Балканския полуостров. Богат на култура и традиции, Крушево е невероятна дестинация както за почивка, така и за забавления. Днес ви предлагаме 10 причини да посетите това приказно място.

1. Архитектурата

10 причини да посетите Крушево (Северна Македония)
Снимка: Blago Blagadusha

Градът е построен амфитеатрално. Къщите и сградите са в традиционен крушевски стил, като по-голямата част от тях са запазeни в автентичния им вид. Многобройните тесни калдъръмени улички се наричат „сукаци“ и водят до сърцето на града. Там се намира чаршията, на която се помещават дюкяни, кафенета и ресторанти.

2. Кухнята

10 причини да посетите Крушево (Северна Македония)
Снимка: krushevo.com

Невероятна македонска скара. Неповторим асортимент на вина от лозарските региони на Тетово, Кичево, Охрид, Прилеп, Битоля и Преспа. Топено сирене на дъска, крушевско гърне, тавче на гравче и айвар. Известният крушевски локум с орехи и крушевските целувки. Всичко това е само част от традиционните храни и напитки, които можете да опитате там.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари