Евтини самолетни билети

В началото на този месец сървър на Yahoo! беше атакуван, в следствие на което 400 000 имейл адреса и пароли бяха публично оповестени във вид на 18 MB разсекретена информация. Специалистите на компанията iMPERVA, работеща в сферата на безопасността, направиха анализ на базата данни и съставиха класация с 10-те най-често употребявани пароли.

На първо място е 123456, следвана от password и welcome. На четвърто място се нарежда ninja, а петата позиция е за abc123. В топ 10 са още 123456789, 12345678, sunshine, princess и qwerty.

Заедно с резултатите от анализа, експертите на iMPERVA препоръчват някои прости, но много полезни правила, които ще предпазят потребителите от излишни неприятности и намаляват вероятността от пробив на акаунт в Интернет.


Преди всичко, паролата трябва да се състои минимум от 8 символа. Тя трябва да съдържа големи и малки букви, могат да се използват и специални символи от типа на !@#$%^&*,;”. Ако в паролата присъства един специален символ, той трябва да е разположен в средата на “думата”, а не в началото или края.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.