10 тъпи песни, които ти се набиват в главата

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 10

През последните години музикалната индустрия е много напреднала! Надпреварват се кой да пусне по-несмислен и възможно най-кратък текст, съчетан с мелодия, събрана от три други такива песни и всичко това под етикета „комерсиално“. И се харесва. И се слуша.

Но замисляли ли сте се защо?

Едно от свойствата на тъпите песни е, че лесно се запомнят, бързо се затананикват и дълго остават загнездени в мозъчната ни кора, насилвайки ни да си пеем припевчето. Лошите музикални продуценти обаче знаят това и поради тази причина съвсем целенасочено продължават да измислят „от смислени по-смислени“ текстове и мелодии.

От друга страна социолози, психолози и други там „-лози“ считат, че по-скоро мислим, че когато една песен е много тъпа, то тя е толкова тъпа, че просто няма накъде повече. Ама е толкова тъпа, че чак подсъзнателно ти е симпатична, затова се захващаш за нещо и го повтаряш. Знам… Аз също се обърках.

Нека направо да минем към списъка с 10 тъпи песни, които всеки от нас си е пял и после се е мразил за това.

1. Papi Hans – SUPERPALAV


Разбира се, няма как да не отразим новата звезда на алеята на звездните звезди – Константин Трендафилов а.к.а Папи Ханс. Писател през деня, супер палав през нощта, той грабна сърцата, главите и други части от тялото на хората (гледайте клипа, за да разберете какво имам предвид 😉 ) със своите абсурдни авторски парчета.

zdr. k.p.r.?
asl? pls!
аз и ти? в.н.л.
vs. dr. – vgz

Това е толкова проникновено, дълбоко, екзистенциално и… дразнещо забиващо се! Па парара па парари, ра, па парара…

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 10
Сподели

Коментари