10 топ дестинации, които може да посетите през есента

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Меките цветове на есента я правят приказно красива. Смесицата на оранжево, червено и жълто, съчетани с блясъка на последните топли слънчеви лъчи могат да накарат всеки да се усмихне и размечтае. Есента дава неповторима наслада и носи вдъхновение на поети и артисти. Това е и време през годината, когато може да посетите страхотни кътчета по света. Днес ви даваме няколко предложения, които ще ви накарат да се размечтаете през последните хубави есенни дни.

1. “Перлата на Адриатика” – Дубровник

Дубровник е град с богата история, който се намира в най-южната част на Хърватия. Добрата новина е, че този град не е сред най-популярните плажни дестинации и цените там не са високи. През октомври времето все още е добро, също така туристите са малко и спокойно може да се порадвате на есенното слънце. Освен това ще бъдете запленени от историческата част на града наречен „Перлата на Адриатика“.

2. Тоскана

Тоскана е прелестна през октомври, тъй като все още е топло, тълпите от туристи вече ги няма и красивата картина се запълва с множеството фестивали на виното и гроздето. Какво по-хубаво от есенна емоция допълнена с танци, хубава музика и вино.

3. Киото

Есента е точното време да посетите Киото, Япония. През началото на ноември там ще видите приказните есенни корони на дърветата, които се простират около японските езера. Есенната картина е точно толкова поразителна, колкото и цъфтящите вишни на пролет. Гинко билобата и кленовете са прекрасни за гледане по това време на годината.

4. Прага

Улиците на Прага през есента са особено спокойни и подходящи за уединяваща разходка. Туристите са все по-малко, а нюансите на есента правят града още по-красив. В Прага може да се насладите на прелестните сгради и да прекарате незабравим уикенд.

5. Карпатите

През октомври и ноември разноцветната есенна картина в нашата съседка Румъния е наистина поразителна. Карпатите са идеалното за почивка място през есента. Живописният есенен пейзаж там си заслужава да се види.

10 топ дестинации, които може да посетите през есента

6. Бавария

Горите в Германия са най-очарователни през есента, когато оранжевите и червените багри са изрисувани около приказните замъци. Върховете на Алпите са прекрасни за гледане и отдих през есента.

7. Котсуолд

Община Котсуолд е една от административните единици в област Глостършър, който е регион в Югозападна Англия. Този хълмист район е още по-величествен през есента, защото тогава къщите и калдъръмените улици стават още по-впечатляващи.

8. Ню Йорк

Есента е подходящо време за отдих и разходка в Ню Йорк. Прохладният въздух, съчетан с есенните багри и небостъргачите там ще останат за дълго в паметта ви.

9. Лугано

Лугано е курорт в Югоизточна Швейцария и административен център на едноименния окръг. Той се намира на северния бряг на езерото Лугано на около 10 км на запад от границата с Италия. През есента там се разкриват прекрасни гледки и е добра дестинация за последните хубави дни преди студената зима.

10. Лейк Дистрикт

Есенната картина в Лейк Дистрикт, Великобритания е наистина зашеметяваща. Този район е вдъхновил много артисти и писатели с красивите гледки, които се разкриват по това време на годината.


Коментари

Сподели

Коментари