В историята редица кралски семейства и държавници са били замесвани в скандали, някои от които водят до бележещи личността последствия.

В кралските дворове любовта и сексът са били нещо повече от чувства и актове… Те се превръщат от слухове и клюки в политически ходове, които слагат петно върху цели династии.

Днес ще отворим учебниците по история, за да проследим точно тези скандали, породени от плътните удоволствия и силните чувства.


1. Кралица Виктория

Кралица Виктория е един от най-известните британски владетели и именно затова се появяват слухове за любовния ѝ живот. През 1840 г. кралицата се омъжва за принц Алберт. Те се радват на любящ брак, от който се раждат девет деца. През 1861 г. Алберт умира, което съкрушава кралицата и тя започва да се появява публично все по-рядко. Тя започва да прекарва голяма част от времето си в една от своите резиденции в Шотландия, където слуга на име Джон Браун бързо се превръща в неин любимец. Близостта между Джон и Виктория е видима, но историци оспорват дали двамата са имали връзка. Някои казват, че връзката им е просто мит, докато други смятат, че двамата дори са се оженили тайно.

2. Джеймс I

Джеймс I от династията на Стюартите унаследява английския трон след смъртта на Елизабет I. Сексуалните предпочитания на краля вероятно днес биха били описани като би- или хомосексуални, тъй като той е имал интимни отношения с няколко мъже. Въпреки това е женен за датската принцеса Анна, от която има седем деца.


3. Тиберий

Римските императори са съпътствани от най-различни митове и слухове за тяхната личност и действия. Историята не може да докаже със сигурност дали повечето от тези слухове са верни, тъй като Тиберий е имал много врагове, които целенасочено са разпространявали истории, с които да обърнат общността срещу него. Казват, че когато бил във вилата си на остров Капри, се занимавал с най-нечестивите сексуални действия – не само с мъже и жени, но дори и с деца и бебета.

4. Аферата Котзе

Вилхелм II, последният германски кайзер и крал на Прусия, бил проблематичен още от раждането – бил много войнствен, груб и невъзпитан. Именно този му темперамент въвлича Европа в Първата световна война, но неговата сестра Шарлота не била по-добра от него и има сведения, че е замесена в голям скандал, свързан с подчинените на нейния брат. Германският двор по това време обичал сексуалните забавления като оргии и размяна на партньори. Организирали се най-различни секс партита. Именно заради тези партита избухва аферата Котзе, в която мистериозен мъж започва да изнудва и заплашва аристокрацията, която посещава тези партита. Заподозрян в изнудването е мъж на име Котзе, но по-късно става ясно, че заплахите са били изпращани от жена, за която има подозрения да е принцесата. Тази афера оставя следа върху нейната репутация, макар нищо да не е било доказано.

10 кралски секс скандала

5. Кралица Анна

По време на нейното детство кралица Анна се сприятелява със Сара Дженингс, която историците описват като нейната противоположност. Сара била красива, уверена, с остър език, докато Анна била инатлива и винаги търсила одобрението и любовта на другите. Анна се възхищавала на приятелката си Сара. Когато през 1708 г. принц Джордж, съпругът на Анна, умира, кралицата се сприятелява с братовчедката на Сара – момиче на име Абигейл. Абигейл и кралицата стават много близки, което не се харесва на приятелката ѝ от детството и така Сара пуска слуха, че братовчедка ѝ и кралицата са в сексуални взаимоотношения.

6. Кралица Елизабет I

Известна като „кралицата дева“ заради решението ѝ да приеме безбрачие, Елизабет I наистина никога не се омъжва, но това не спира слуховете за нейния любовен живот. Твърди се, че е имала връзка с Робърт Дъдли, граф на Лестър. Елизабет и Робърт били приятели от детство. Когато тя станала кралица, го наградила за лоялността му, като го направила главнокомандващ на конната армия. Двамата се сближават все повече и прекарват много време насаме. Идеята за брак става по-реална, но единственият проблем е, че Робърт е вече женен за Ейми Росбарт. Съпругата му мистериозно умира, две години след като Елизабет поема властта, като пада по стълбите. Някои историци клонят към самоубийство, но фактът, че Робърт нарежда на слугите му да напуснат къщата в нощта на убийството на Ейми са добро доказателство за умишлен заговор от Робърт и кралицата.


7. Докторът на крал Кристиан VII

Каролайн Матилда има кратък живот, белязан от скандали и трагедии. През 1766 г., когато е едва на 15 години, тя става новата кралица на Дания и Норвегия, като се омъжва за братовчед си – крал Кристиан VII. Това бил безлюбовен брак. Кралят се отнасял студено с Каролайн и най-вероятно е имал някакво ментално заболяване. За да облекчи състоянието си, Кристиан се обръща за помощ към германския доктор Йохан Фридрих Струензе, който става близък както с краля, така и с кралицата. Той дори поема управлението за известен период от време. Между доктора и кралицата се разпалва афера, а за нейното второ дете – принцеса Луиза Август, историците са убедени, че е дъщеря на доктора, а не на краля. Аферата им обаче бива разкрита, двамата са обвинени в прелюбодейство. Струензе е екзекутиран, а Каролайн е прогонена от страната.

8. Бурният любовен живот на принцеса Маргарет

Принцеса Маргарет, сестрата на кралица Елизабет II, била свободна да преследва страстите и желанията си по начин, по който на сестра ѝ никога не би било позволено. Маргарет завързва афера с женения Питър Таунсенд. През 1952 г. той се развежда и иска ръката на Маргарет, но скандалът в медийното пространство е твърде голям, за да издържи романсът им. През 1960 г. Маргарет се омъжва за Антъни Амрстронг-Джоунс, но двойката се развежда поради изневяра и на двете страни.

10 кралски секс скандала

9. Харемът на Ибрахим I

Ибрахим I е султан от Османската империя и бил последният наследник от неговата линия. Неговите привърженици се заели със задачата да фокусират султана върху създаването на потомство, за да продължи рода. Усилията им изглежда достигнали краен ефект, тъй като Ибрахим I се пристрастил към секса. Неговите афери и оргии шокирали цялата империя, а слуховете твърдят, че „Ибрахим Лудия“, както го наричали, имал харем от цели 280 жени.

10. Принцът и скандалът на „Кливланд Стрийт“

Синът на Едуард VII и Александра Датска – принц Албърт Виктор, е един от замесените в т.нар. „Скандал на Кливланд Стрийт“ (Clevealand Street Scandal). Tой избухва през 1889 г., когато полицията разкрива хомосексуален бардак на улица Кливланд в Лондон. По това време сексуалните актове между мъже са забранени във Великобритания и клиентите на публичния дом са подложени на преследвания. Правителството е обвинено в прикриване на скандала, за да защити имената на аристократите, които посещавали дома, сред които се спряга и името на принца.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.