Всеки иска да изглежда добре през лятото.

Хубавата фигура е ключов елемент от външния вид.

Свалянето на килограми е желана цел за много хора. Днес ще ви покажем 10 начина за сваляне на килограми.


1. Карането на колело

Съчетайте полезното с приятното. Карането на колело може да ви послужи както за превозно средство, така и като метод за сваляне на излишни килограми. Елементът на съпротива при колоездене означава, че той не просто изгаря мазнините, а и изгражда мускули – особено около подбедриците, прасците.

2. Ходенето пеша

За ходенето пеша не се изисква нито екипировка, нито специален терен. Всеки може да го прави без особени усилия. Нормалното ходене подмога изгарянето на мазнини само по себе си, но ако искате по-добри постижения, може да ходите с изправени колене, да носите раница със себе си или просто изминавате дълги разстояния.

3. Плуване

Както всички видове сърдечно-съдови упражнения, плуването изгаря калории и може да ви помогне да свалите килограми. Но за разлика от другите спортове като ходенето или тичането, придвижването по вода създава допълнителна съпротива на тялото и стяга мускулите.

10 начина за отслабване

4. Скачане на въже

За загуба на мазнини, скачането на въже е упражнение, което ви помага да губите мазнини по цялото си тяло. Скачането на въже е класически инструмент за тренировки, използван както от спортисти, така и от тези, които се интересуват от загуба на мазнини. То стяга прасците, коремните мускули и бедрата. Можете да скачате по време на вашето любимо предаване или филм.

5. Ходене в планината

Ходенето в планината, изкачването на върхове или просто разходки в гората са добри начини за сваляне на килограмите. Ходенето в планината укрепва мускулите заради честата промяна на наклон и появата на различен терен. Така ангажирате мускулни групи като външната част на бедрата, гърба и кръста.


6. Тиквено пюре

Консумацията на тиквено пюре може да ви помогне да свалите килограми. То засища и след неговата консумация се нуждаете от по-малко храна. Тиквата е богата на редица хранителни и биоактивни вещества – въглехидрати (по-голяма част от които са във вид на полезни фибри), белтъчини, витамини и микроелементи. Изключително предимство на тиквата е, че е много бедна на прости захари, а съответно и на калории. Като бонус, дори прекаляването с тиква няма да ви се отрази негативно, защото тя не съдържа холестерол. Страхотен избор за закуска.

7. Яйца

В малко проучване от 21 мъже изследователите сравняват ефектите от яденето на яйца за закуска с консумация на тестени изделия за закуска. Проучването е върху глада и удовлетворението, което те получават. Мъжете, консумирали яйца, изпитват по-малко глад през деня. Яйцата помагат за поддържане на ниски нива на кръвната захар и инсулина, както и за по-ниски нива на хормона грелин, в сравнение с групата на тестените изделия.

10 начина за отслабване

8. Варива

Като група бобът, нахутът, лещата и грахът са известни като варива. Те могат да повлияят на отслабването. Консумацията на около 130 грама всеки ден от тези храни води до загуба на тегло от 0,34 килограма. Това се доказва при систематичен преглед и мета-анализ на всички налични клинични изпитвания върху ефектите на хранителни импулси, причинени от варивата.

9. Авокадо

Проучване на американски изследователи установи, че хората, които консумират авокадо, тежат значително по-малко от тези, които не консумират. Хората, които ядат авокадо, са склонни да ядат повече плодове, зеленчуци и фибри, отколкото хората, които не го правят. Това се случва, защото авокадото не съдържа мазнини, но засища глада.

10. Джинджифил

Джинджифилът намалява възпалението, стимулира храносмилането и потиска апетита ви. Тези свойства карат някои хора да вярват, че джинджифилът може да насърчи загубата на тегло. Добър начин за консумация на джинджифил е разтварянето му в мед. Настържете джинджифила и го разбъркайте с меда. Може да консумирате сместа директно или да я разтворите в чай.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.