10-те най-големи коледни елхи в света

Елхата е най-известният и широко разпространен символ на коледните и новогодишните празници. Украсените зелени дръвчета са неделима част от декорацията на всеки дом и всяко населено място.

За да ви потопим в невероятната празнична атмосфера на прекрасно украсените градове, ще ви запознаем с местата, където се намират 10-те най-големи коледни елхи в света.

10. Вашингтон, САЩ

10-те най-големи коледни елхи в света

Невероятната вашингтонска елха, извисяваща се на девет метра над земята, се намира в Белия дом и на нея се възхищава един от най-могъщите хора в света – президентът на Съединените щати и неговото семейство. Дървото е украсено с 450 наниза от LED светлини и 120 звездни орнамента, които допринасят за още по-грандиозния му вид.

9. Цюрих, Швейцария

10-те най-големи коледни елхи в света

Голямото швейцарско коледно дръвче е гордостта на невероятните коледни тържества в Цюрих. Този масивна елха е украсена с над 7000 Сваровски кристални орнамента, което я прави и една от най-скъпо декорираните елхи в света. Обикновено дървото се изгражда в емблематичната жп гара на Цюрих – „Hauptbahnoff“, сред големия закрит пазар Коледа, който се провежда там.

8. Лондон, Великобритания

10-те най-големи коледни елхи в света

Всяка година от 1947 г. насам, Норвегия подарява на Англия прекрасна коледна елха в знак на благодарност за подкрепата им по време на Втората Световна война. Дървото е поставено на Trafalgar Square в Лондон, като с неговото пристигане обикновено се поставя и началото на ваканционния сезон за много лондончани.


7. Сидни, Австралия

10-те най-големи коледни елхи в света

От 1937 година жителите на Сидни посрещат Коледа с едно наистина огромно дърво, което се издига до масивните 21 метра и е украсено с 59 000 светлини. В пълен контраст с елегантни кристални декорации на Цюрих, жителите на Сидни избират да украсят своето дърво с ярки цветни флуоресцентни лампи. Дървото също така служи като централен елемент на множеството концерти, изложби и други тържества, които се организират в града по Коледа.

6. Париж, Франция

10-те най-големи коледни елхи в света

Най-романтичният град в света ви предлага невероятната комбинация от пазаруване до припадък и наслаждаването на перфектната парижка коледна елха! Това масивно дръвче се намира в сградата на Belle Epoque и виси окачено на тавана като полилей. Типично за Франция, елхата на парижани излъчва изисканост и стил със своята украса с кристали на Сваровски.

5. Прага, Чехия

10-те най-големи коледни елхи в света

Коледата в Стария град на площада в Прага е истинска сбъдната мечта! Със своя оживен коледен пазар и невероятна ледена пързалка, той изглежда наистина възхитително! Сгушена в града, с гигантските си 21,85 метра височина, стои изцяло осветената пражка елха, натрупана с над 100 разнообрази орнамента.

4. Ню Йорк, САЩ

10-те най-големи коледни елхи в света

Станалата известната и емблематична от холивудските филмови продукции, коледната елха в Рокфелер център в Ню Йорк, се превърна в един от най-известните забележителности на града! Тя е висока цели 24,38 метра и отново е украсена от горе до долу с кристали Сваровски.


3. Финикс, САЩ

10-те най-големи коледни елхи в света

Това огромно, зелено дърво държи рекорда за най-високата, прясно изрязана елха в САЩ, побеждавайки дори нюйоркския си колега. Не само, че е високо, но то също прави своя принос за околната среда, защото след неговото изрязване биват посадени 12 нови дръвчета.

2. Дортмунд, Германия

10-те най-големи коледни елхи в света

Жителите на Дортмунд, Германия нямат просто една коледна елха. Вместо това, те са изградили едно голямо дърво, състоящо се от 1700 индивидуални смърчови дървета, натрупани едно върху друго. Прекрасното декоративно чудо, в целия му блясък, е осветено със стотици светлини, а гледката му е истински спектакъл!

1. Рио де Жанейро, Бразилия

10-те най-големи коледни елхи в света

Елхата тук е необичайна поради това, че не се намира на земята. В действителност, това невероятно дърво плава върху лагуната на Роdrigo de Freitas. Осветено от 3,3 милиона светлини, това прекрасно празнично дърво със своите значителни 80,73 метра, държи световния рекорд на Гинес за това, че е най-голямата плаваща коледна елха в света!

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *