Евтини самолетни билети

Дойде време да си поговорим и за нещата, с които снахата изважда свекървата от равновесие и събужда у нея неканени чувства. Да се поставим на мястото на мъжката майка – отгледали сме един успял мъж, давали сме му всичкото си време и любов, възпитавали сме го да бъде добър и честен… Един ден се появява красива девойка, която отнема цялото внимание от нас и се превръщаме в резерва, чакаща да бъде повикана в играта само, когато отсъства голмайсторът.

Дори да знаем, че това са нещата от живота, че това е нормално и всяко нещо преминава през своите етапи, няма как да не преживеем поне малко драматично тази голяма промяна. А това важи с пълна сила за случаите, в които снахата успява да ни извади от равновесие с всяко свое действие и се държи сякаш играе мръсна игра зад гърба на детето ни.

На вашето внимание са 10 случая, в които тъй наречената малка булка (if you know what I mean) танцува фламенко по нервите на свекървата. Тук отново идва моментът да припомним, че предстоящият текст не засяга реални лица и събития и не цели да всява раздор. Целта да е да позабавляваме в стил разговор между Кари и Саманта. Right?


Да не губим повече време в оправдания, а да хващаме снахата за косите… 10 пъти при това!

1. Очаква да бъде глезена като принцеса

Мързелът не краси никого, но когато става дума за снахата, нещата стават още по-грозни. Мъжът се прибира от работа изморен, а жена му се излежава на дивана и ядосано пита какво ще има за вечеря. Ами, съгласете се, че всяка майка ще ожали сина си, ако някой очаква от него да се грижи за всичко в дома.

Да, тя го е възпитала да е търпелив, научила го е да готви и да чисти, но това не означава, че е целяла да го превърне в домашен прислужник. Само че се е намерила една „сгодна“ мома, която е решила да се възползва от добрината му. Как така царската дъщеря ще цапа ръцете си и ще губи време в такива непристойни дейности, присъщи единствено на простолюдието?!

10 неща, с които снахата вбесява свекървата

2. Кара се на мъжа си пред майка му

Когато една двойка има някакъв проблем или спор за решаване, добре е дебатът да се случва на четири очи. Когато обаче единият чифт очи не може да се сдържи… започва да се кара на мъжа си пред майка му. Представете си, вие сте въпросната майка, и една дама, с около трийсетина години по-малка от вас, започва да размахва пръст с неприлично дълъг лакиран нокът пред носа на синчето ви. Съгласете се, че дори и да е права, ще ви се прииска да поразвалите този и без друго абсурден маникюр.


3. Все е обидена за нещо

Нещо сте казали, нещо не сте казали, погледнали сте, не сте погледнали, обаждали сте се твърде често, не сте се обаждали грам – познато? Ако сте свекърва вероятно сте запознати с тази прастара схема. Обидената без причина снаха е роля, която играят само най-добрите. Тя изисква такава изобретателност, че фантазията на повечето хора е бедна. Ех, не е лесно да си свекърва, да не помислите, че е шега работа!

4. Не оставя свекървата насаме с внучето

Да, факт е, че две майки от различни поколения имат своите съществени различия в подходите си за отглеждане на децата. Обаче детето има нужда и от подхода на своята баба именно, защото е различен. Все пак бабата е тази, която ще разреши нещо първоначално забранено от родителите и детето вечно ще помни тази добрина. Разбира се, ако не стане някоя беля.

Свекървата няма да повреди внучето си безвъзвратно, все пак тя също го обича. Само ще му даде тайно някоя бисквитка и ще гледа с него филм с възрастови ограничения. Какво толкова, забравила ли е снахата, че и тя е била малка и е отпускала края при баба?

5. Не приема съвети под каквото и да е форма

Снахата е гордо същество и трудно приема съвети от майка си, камо ли от майката на мъжа си. Все пак котка не пада по гръб. Не може да се покаже слаба пред врага. Дори и да сгреши, ще си носи последствията и тайно ще ближе рани. Все пак тя трябва да е авторитет пред своя възлюбен, а не нерешителна и плаха девойка.

Тя знае как става, все пак е на цели двайсет и две години. Това е сериозен житейски стаж и много от нещата ги е чела в интернет. Никой не обича да го поучават, но нищо не пречи поне да изслушаш какво иска да каже опонентът… ааа, така де, събеседникът ти.

6. Държи се неуместно и предизвикателно пред всички

Интимните моменти са наричат такива, защото се случват в усамотение и обикновено, в класическия сценарий, между двама души. Представете си, че сте излезли на вечеря със сина си и приятелката му/жена му. Отивате до тоалетната, връщате се и заварвате снахата all over his face. Не че нещо, ама не е много cool да се демонстрират огнени страсти пред всички. Няма как някой да не се почувства неудобно. А ако прибавим и всички възможни умалителни към картинката, става още по-пикантно. Some like it hot, свекървите – like it not!


7. Облича се прекалено разголено

Една жена, която е поживяла малко повече, знае как прекалената показност се възприема от интелигентните мъже. А ако тази жена е майка на един такъв умен мъж, не знае как да въздържи мнението си по въпроса, когато снаха ѝ се появи със скандално оскъден аутфит, който оставя твърде малко на въображението. Ама, какво стана със загадъчността, със стилния сексапил? Това ли сега е модерното, всичко да е на показ?

10 неща, с които снахата вбесява свекървата

8. Опитва се да поучава назидателно възрастните

Не че възрастта е непременно критерий за мъдрост и знание, но когато едно дете се опита да се държи с възрастните като родител… е, няма как да няма вбесени. Права или не, снахата трябва много да внимава, когато се опитва да „съветва“ свекърва си кое е правилно и кое не, защото стъпва по тънък лед. Тонът е важен, тонът! Душата на хората се вади с памук, не с ренде. 😊

9. Не оставя мъжа си да се види насаме с майка си

Инспектор Снахинакис няма как да остави нещата извън контрол. Всеки разговор, всеки поглед трябва да бъдат стриктно проследявани. Кой знае какъв заговор може да се завихри, ако не държи нещата изкъсо. Все пак всичко на този свят се гради на конспирация, нали така? Защо свекървата да е изключение?

10 неща, с които снахата вбесява свекървата

10. Оплаква се от партньора си пред родителите му

Едно е ти да наричаш детето си с различни не много благозвучни имена, друго е някой друг да го прави пред теб, та дори и да е прав. Критиката е стратегия, на която доста родители вежливо залагат, но когато тя не идва от тях, нещата придобиват съвсем различна нотка.

Никоя майка, или баща (да ги споменем и тях, че леко ги пренебрегнахме в този материал) не биха се чувствали комфортно, когато синът им бива упрекван, че е разхвърлян. Макар да е вярно, макар хиляди пъти да са събирали от пода в хола мръсните му чорапи. Снахата да си слага цедка на устата е най-сполучливата рецепта за добре изпечени отношения. Bon Appétit!

И нека отново завършим с едно символично примирие като припомним, че добрите отношения се градят на много компромиси и завидно количество чувство за хумор. Все пак, както е казал Радой Ралин, светът е оцелял, защото се е смял!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.