Европа е не само перфектната дестинация за почивки в градовете и разходки из забележителностите, но е и подходяща за любителите на гмуркането. Пригответе си маски, перки, водолазни костюми и се насладете на прекрасна подводна разходка в прозрачните сини води на стария континент.

От Хърватия до Англия през Испания сме подбрали за вас едни от най-добрите дестинации за гмуркане на Европа.

1. Сардиния, Италия

10-те най-добри места за гмуркане в Европа

Водите около остров Сардиния са гробище на потънали военни кораби, из чиито останки можете да плувате. Тези останки от Втората световна война са потънали от мини или са били нападнати от британски подводници. KT12, Entella и Isonzo са едни от най-популярните.


2. Портофино, Италия

10-те най-добри места за гмуркане в Европа

Морският парк Портофино е изпълнен с всякакви места за гмуркане и е подходящ за хора с всякакви нива на способности в тази област. Стените, подводните скулптури и пещерите в комбинация с останки от Втората световна война правят Портофино популярна дестинация за италиански водолази. Понастоящем е защитен морски парк, което води до изобилие от цветни пейзажи и уникален морски живот.

3. Остров Гозо, Малта

Малта предлага най-добрия климат в Европа, както и топли води през цялата година. Бистрите води на остров Гозо могат да се посетят по всяко време, тъй като гмуркането е възможно през цялата година. Освен това жителите на Малта са много дружелюбни и щедри хора, които ще ви накарат да се влюбите в невероятната им страна.


4. Тенерифе, Испания

Една от най-слънчевите дестинации в Европа. Този остров на Канарите всяка година посреща водолази от цял свят. Те се радват на топлите и чисти води, както и на невероятната му фауна и флора. Ще имате невероятната възможност да плувате с костенурките им.

5. Лошин, Хърватия

Хърватия е рай за любителите на водните приключения. Запазената му природа и изключителните пейзажи правят тази страна една от най-красивите страни в Европа. Лошин е място за хора, които искат почивка далеч от тълпата, шума и замърсяването. Потапяйки се в сините води, ще откриете подводните му съкровища.

6. Пембрукшър, Великобритания

10-те най-добри места за гмуркане в Европа

Разположен в югозападен Уелс, Пембрукшър предлага спираща дъха природа и красиви плажове, класирани сред най-красивите в Европа. Тази уникална дестинация вдъхновява и режисьорите на „Робин Худ“, който е заснет там. Открийте подводните дълбини на Пембрукшър и си починете в непокътнатата природа на Уелс.

7. Гваделупа, Франция

10-те най-добри места за гмуркане в Европа

Гваделупа със сигурност е един от най-красивите региони във Франция за гмуркане! Гваделупа е доста далеч от Париж, но няма за какво да завижда на столицата, защото предлага дори по-красиви гледки и моменти. Ще се насладите както на Карибско море, така и на Атлантическия океан.


8. Пукнатината Силфра, Исландия

10-те най-добри места за гмуркане в Европа

Крекът Силфра е известен като едно от най-добрите места за гмуркане в света по две причини. Това е единственото място в света, в което можете да се гмурнете между две континентални плочи. Доста готино, нали? Втората причина е изключителна, а именно тук видимостта под водата е над 100 метра. Пригответе се за течна медитация, докато плавате между Европа и Северна Америка.

9. Лофотенски острови, Норвегия

10-те най-добри места за гмуркане в Европа

Ако ви порази любопитство от животът на арктическото море и замръзването на дупето ви не ви плаши, отправете се към Лофотенските острови. Можете да видите гигантски водорасли, полета от тях, медузи, таралежи и морски звезди, както и някои по-големи риби като палтус/халибут, треска, зъбатка и камбала. О, да, можете и да срещнете някои нови приятели, когато орките дойдат да ви поздравят!

10. Хиос, Гърция

10-те най-добри места за гмуркане в Европа

Във водите, заобикалящи гръцкия остров Хиос, ще прокарате път през подводни пещери, ще се намерите между огромни цветни скални образувания и ще плувате по рифовете и стените.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.