Евтини самолетни билети

Колкото и да сме обзети от света на технологиите, природата ни влече. Особено напоследък, когато имаме възможност да работим отвсякъде, стига да има наличие на интернет свързаност. А у нас това означава почти навсякъде.

Отваряме компютъра и можем да съчетаем работния процес с удоволствието. Вече е нужно да сме официално облечени само от кръста нагоре.

Няма как днес да не обърнем внимание на факта, че отбелязваме Световния ден на риболова. И точно в този момент до работния компютър можем да подредим няколко въдици. В България има изобилие от места, на които човек може да лови риба. Тези 10 от тях са едни от най-популярните и интересни за този спорт.


1. Язовир „Копринка“

Язовир „Копринка“ е разположен по поречието на река Тунджа, в Долината на розите, на 7 км от Казанлък. Достига дълбочина до 80 м и дължина 7 км. Това го прави едно от любимите места за риболов. Tам може да хванете шаран, сом, мряна, червеноперка, каракуда, уклей, клен и бяла риба.

2. Язовир „Мандра“

Язовир „Мандра“ е разположен южно от Бургас. Дължината му е 8 км, а ширината 1.3 км. Реките Изворска, Средецка, Русокастренска и Факийска се вливат в язовира. Там виреят бабушка, бяла риба, червеноперка, шаран, щука, костур и каракуда.

3. Язовир „Влашки дол“

Този язовир се намира в Северозападна България, като до него може да се стигне по пътя за Монтана или този за Враца. Водоемът не е много голям, неговата дължина достига 1 км, а широчината му е 304 м. Интересното за този язовир е, че има прекрасни условия за риболов. Той е под егидата на мотото “Хвани и пусни”. Клубът по спортен риболов във Враца следи за нарушители на мотото. Рибите, които обитават „Влашки дол“, са каракуда, бяла риба, толстолоб, амур, шаран и сом.


4. Язовир „Кастел“

Язовирът се намира в близост до Севлиево. Той, както всички останали, също има своите правила и удобства. Разнообразието от риба в този язовир не е толкова голямо, но за сметка на това може да уловите до 20 килограмов шаран.

5. Река Струма

Интересно място за риболов е река Струма, която се намира в Югозапада. Есенният риболов там е един от най-силните. Това е сезонът на едрите черни мрени и скобарите и точно там може да ги намерите.

6. Река Дунав

Река Дунав е известна с риболовната техника “на дъно” – най-известният начин за риболов там. Рибите, които може да срещнете, са шаран, бял амур и дребни риби като попчета.

7. Язовир „Йовковци“

Това е един от най-големите по площ язовири в България. Изграден е близо до град Елена, на река Веселина. Освен за риболов водоемът е подходящ са семейни ваканции, пикници и водни спортове. В язовира може да уловите бели риби, едри костури, щуки, шарани и червеноперки.


8. Язовир „Огоста“

Той се намира в Северозападна България и събира водата на реките Огоста, Бързия и Златица. „Огоста“ е 60 метра над нивото на Монтана. Рибата в язовира е много и разнообразна. Бяла и черна мряна, шаран, каракуда, платика, бабушка, уклей, костур, сом, снобар и слънчак.

9. Язовир „Въча“

Това е един от най-големите язовири в България. Дълъг е около 18 км, осигурява част от питейната вода за Пловдив, също така притежава най-високата язовирна стена в страната – 144.5 м. Във „Въча“ може да се хванете платика, амур, бяла риба, каракуда, костур, сом, уклей и скобар.

10. Язовир „Искър“

Язовирът се използва за водоснабдяване на София, намира се между столицата и Самоков. Дълъг е 20 километра, около него има хотели бунгала и ресторанти за отдих. В язовир „Искър“ живеят рибите сом, шаран, костур, пъстърва и щука.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.