Евтини самолетни билети

Пътешествениците не са просто хора, които обичат да пътуват. Този термин обрисува една особена порода човеци, чието щастливо съществуване зависи от възможността да обикалят света. Те са пристрастени към вкуса на сандвичите от кутия за сладолед, към кафето в картонена чашка, към бързите калории, закупени от крайпътни бензиностанции. Към чекирането по аерогарите, закопчаването на коланите в превозните средства, настаняването в квартири, хотели, къщи за гости. Зависими са от аромата на чуждия въздух, от гледката на непознатото и свободата на пътя.

Отплеснахме се в поетични описания, но какво да се прави – животът е изкуство! А хората, които обичат да му се наслаждават на максимум, заслужават своето тържествено представяне. И хубав подарък за рождения, имения или просто делничен ден.

В тази класация ще видите десет неща, които можете да подарите (или да закупите за себе си) на онези ваши близки, които трудно се задържат на една географска точка, а във вените им тече бензин вместо кръв. Да видим.


1. Органайзер за сортиране на багаж

10 полезни подаръка за пътешественици

В големите онлайн магазини лесно ще намерите подобна хитринка. Тя може да е под формата на отделни малки непромокаеми чантички, конструкции за куфари с отделения и т.н. Разнообразие има, пазарът е достъпен, а цените са прилични. Практичен подарък за спестяване на пространство и време.

2. Микрофибърна кърпа за баня

10 полезни подаръка за пътешественици

Тези кърпи са просто невероятни. Компактни са, а всъщност достатъчно големи и функционални. Попиват добре и съхнат много по-бързо от обикновените хавлиени. Можете да ги потърсите в спортните магазини, понякога ги има в големите супермаркети, онлайн. Между другото, изключително подходящи са и за хора, които обичат да ходят на палатка.

3. Възглавничка за път

Ако имате приятел, който прекарва часове наред във возене – това е изборът. Дългите пътувания изморяват целия скелет, но вратът и главата сякаш страдат най-много. Неправилната им позиция може да доведе да схващания и дори замаяност. Да не говорим, че има страхотни закачливи варианти на тези възглавнички – във формата на коте, фламинго, коала.


4. Smartwatch

Този подарък изисква повечко средства, така че се нуждае от кооперативна организация. Събирате се с тайфата и взимате едно такова чудо на рожденика. Ако е динамичен и пътуващ, а си няма тази глезотия – ще го зарадвате много. Няма да се налага да вади телефона си всеки път, когато иска да проведе разговор или го търсят, да отчете изминато разстояние, да отговори на имейл дори. Наистина полезна играчка.

5. Калъф за куфар

Ако сте пътували със самолет поне веднъж в живота си, ще се сетите веднага защо такава изненада би била добър избор. Драскотини, влага, петна – с всичко това може да се сдобие вашият куфар само с един преход на багажа от летище до летище. И това са леките варианти. Никой не гарантира, че няма да скъса притежанието ви. Затова – избирате функционален и симпатичен калъф. Има ги в магазините за чанти и куфари и онлайн. Предпазване и украса в едно.

6. Компактен комплект прибори за хранене

10 полезни подаръка за пътешественици

Тези комплекти се продават в различни варианти – в несесери, чантички. На излет, на квартира – винаги ще свършат работа. Много по-лесно и удобно е да ползваш собствени прибори, а не да премиваш всичко на ръка (все пак не знаеш преди теб кой и как го е ползвал). Освен това комплектите са удобни и за самия път.

7. Книга с дестинации

10 полезни подаръка за пътешественици

Пазарът буквално прелива от такива издания. В някои има карти и упътвания, в други просто идеи за пътешествия, а в трети – описания на исторически обекти. Преценете кое ще се хареса най-много и действайте. Книгата винаги е хубав подарък.


8. Преносимо зарядно устройство

10 полезни подаръка за пътешественици

Когато обикаляш цял ден в чужд град и искаш да снимаш всичко с телефона си, накрая неминуемо стигаш да момента с падането на батерията. Обаче има още толкова неща за снимане. Жалко. И на вас ли ви се е случвало? Външната батерия е много полезна вещ. Особено ако човек е в непрекъснато в движение. Няма да сгрешите с този жест.

9. Bluetooth колонка

10 полезни подаръка за пътешественици

В хотелите и квартирите невинаги има радио или телевизор. И да има, не е гаранция какво ще излъчват те и дали ще се хареса от аудиторията. Тези колонки са верен приятел на добрата компания на път. Чудесни са за палатки, импровизирани сбирки или дори за колата в случай, че уредбата ѝ реши да се развали в неподходящ момент.

10. Туристическа ютия

10 полезни подаръка за пътешественици

Този подарък ще спести много време и усилия на човека, за когото е предназначен. Невинаги там, където отива, ще има с какво да изглади дрехите си, а предварителното гладене не само, че е неефективно, но и досадно. Затова една малка ютийка е съвсем приличен избор.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.