Евтини самолетни билети

Това лято обичаните от всички вездесъщи жълти разбойници от най-големия анимационен франчайз и глобален попкултурен феномен се завръщат в „Миньоните 2“,за да ни разкажат за мечтата на „порядъчно проклетия” 12-годишен Гру да се превърне в най-великия суперзлодей в историята.

В средата на 70-те години на изминалия век, сред суматохата на десетилетието на дългите бухнали коси и панталоните тип Чарлстон, Гру израства в предградията на родния си град, малко встрани от хаоса. Огромен фен на суперзлодейската супергрупа, известна като „Злите шест“, Гру крои такова злодеяние, което да му осигури място сред идолите му и да подсигури „проклетото“ му бъдеще.

За щастие, той може да разчита на подкрепата на хаотичните и деструктивни, но ужасно верни свои последователи, миньоните. Кевин, Стюарт, Боб и Ото (нов миньонски герой, отличаващ се с лъскавите си брекети и отчаяна нужда да угажда) развиват уменията си и заедно с Гру изграждат първата си злодейска бърлога, експериментират с първите си оръжия и изпълняват първите си мисии.


Когато „Злите шест“ отстраняват своя лидер, легендарния боец Див Пердах, Гру се явява на интервю, за да стане най-новият им член, но нещата (меко казано) не протичат по най-добрия за него начин. Твърдо решен да им докаже злодейските си качества, Гру ги надхитрява и открадва ценен камък, превръщайки се в смъртен враг на групата върхови злодеи. Докато бяга, Гру получава помощ и насоки от неочакван източник – самия Див Пердах, и открива, че дори и злодеите понякога се нуждаят от малко помощ.

С много хумор и закачки, симпатичните герои ще бележат безвъзвратно едно емблематично и турбулентно десетилетие и за добро или за зло, ще формират света такъв, какъвто го познаваме днес – изпълнен с миньонски бели.

Изпълнен с множество поп-културни препратки, чистосърдечни емоции, смели музикални решения и „неприлични“ екшън епизоди, „Миньоните 2“ предлага свежа и оригинална история със сърце и душа, по подобие на ранните филми на Illumination, които превърнаха студиото в емблема на качественото забавление, а миньоните в едни от най-колоритните и обичани герои на всички времена.

Присъединяваме се към бандата на „Миньоните 2“ от 1 юли само в кината на 2D и 3D, а в дните преди премиерата играйте и спечелете страхотни кинонагради с © Меломан.бг • Музиката на твоя живот – оригинална миньонска чанта за кръст, оригинална миньонска раница или оригинални миньонски слушалки. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 30 юни и спечелете. Успех!


Дни преди официалната премиера на „Миньоните 2“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за сюжета, героите, музиката и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса.

1. Действието на „Миньоните 2“ се развива през 70-те години на XX век – паметно десетилетие на голям културен преход, което дава възможност на създателите на филма да се развихрят и да придадат на продукцията неповторим стил и характер.

2. Предвождан от оригиналните автори на франчайза, „Миньоните 2“ е продуциран от създателя и изпълнителен директор на Illumination Крис Меледандри и дългогодишните му сътрудници Джанет Хийли и Крис Рено. Филмът е режисиран от завръщащия се към поредицата Кайл Балда (Аз, проклетникът 3, Миньоните).

3. През 2010 г. светът на анимацията се променя завинаги. Причината – това е годината, в която „Аз, проклетникът“ и миньоните се превръщат в eмблема за злодеяния, неразбории и забавление от най-висока степен. Днес филмите за жълтите пакостници са най-успешната анимационна поредица с глобални приходи от над $3,7 милиарда.

4. Сред групата на миньоните има нов герой – Ото. „Ото е различен от останалите миньони. От една страна, той е също толкова недодялан, добронамерен и правещ бели като останалите, но от друга – „грешка“ е второто му име, защото е най-добрият в правенето им“, споделя режисьорът на филма Кайл Балда. „В началото той е пълен аутсайдер. Говори твърде много, по-различен е, поради което Кевин, Стюарт и Боб не искат да го приемат в бандата“, допълва Балда. „В крайна сметка откриваме, че именно това са нещата, които го правят специален – той е олицетворение на всеки един от нас, който като малък се е чувствал като аутсайдер и не достатъчно готин като другите деца.“

5. „Миньоните 2“ е филмът с най-дълга рекламна кампания в историята на пълнометражното кино. Между дебюта на първия трейлър и премиерната дата на филма има 2 години и половина разлика.

6. Докато в трилогията „Аз, проклетникът“ лошите герои са мъже: Вектор, Ел Мачо и Балтазар Брат, то във филмите, посветени на миньоните, злодеите са жени – Скарлет Оувъркил и Бел Фасон.

10 любопитни факта за анимацията "Миньоните 2"

7. Убийственият 70-тарски саундтрак е дело на легендарния музикален продуцент и носител на Grammy Джак Антонов. Едва на 38 години Антонов вече си е партнирал с изпълнители като Лана дел Рей, Lorde, Teйлър Суифт и др. Той също е създател и вокалист на американската рок група от Ню Джърси – The Bleachers.

8. „Миньоните 2“ е първият филм от поредицата, който зрителите в България ще могат да гледат с оригиналното му аудио и български субтитри.

9. Миньонският език може да звучи неразбрано и като пълни брътвежи, но всъщност всяка дума, произнесена от тях има истинско значение.

10. Миньоните са вдъхновени от героите – умпа-лумпа от „Чарли и шоколадовата фабрика“ и героите джава от франчайза „Междузвездни войни“. А средната височина на един миньон е 105 см.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.