Търсенето на нова работа понякога може да бъде достойно за приключенски роман. Нещо подобно на Остров Тамбукту на Марко Марчевски – много диваци, никакви правила и прекалени очаквания и от двете страни.

Във всяка обява за работа има специфични изисквания към кандидатите, които имат своето точно значение. За съжаление много от тези изисквания и правила са написани от работодателя просто така, защото всички останали го правят, пък и за него така се създава добавена стойност на фирмата и конкретното работно място.

Ето 10 неща, които можете да прочетете в обявите за работа и които могат да означават нещо съвсем различно. Ако вече сте попадали на подобна обява, а след това сте започнали в съответната фирма и всичко е наред, то тогава ви поздравяване и казваме – Щастливци!


1. Млад и мотивиран екип

Всички са току-що проходили в професията и са съгласни да работят за жълти стотинки 24 часа в денонощието, но ако шефът каже (което се случва често), с радост ще работят и 7 дни в седмицата – очакваме от вас същото отношение към работния процес и към заплащането.

2. Мотивиращо заплащане

Заплащането никога няма да ви е достатъчно, защото никога няма да видим нужната ни мотивация (дори и да си скъсаш задника от работа).

3. Социални придобивки

Понякога има минерална вода в офиса, но скоро ще разберете, че от нея пие само мениджърският състав.

4. Фирмено обучение

Ще ви покажем тънкостите на занаята, само за да знаете, че от вас нищо не става, както и че е неподходящо да искате увеличение на заплатата в следващите от 6 до 12 месеца (когато ще има ново обучение).


5. Атрактивно заплащане

Забавляваме се, докато ви гледаме как харчите малките си заплати още на първата седмица след получаването им, но истинската атракция настъпва, когато започнете да се държите все едно всичко е наред.

6. Работа в динамична среда

Да знаете, че няма да имате време дори за сандвич, понякога и за тоалетна. Свиквайте!

7. Възможност за професионално развитие

Всъщност длъжностите са постоянни и точно разчетени и няма как да се развивате, освен ако не отидете в друга компания.

8. Служебен телефон

Ще има безплатни минути, но те са общо 20 към 3 номера, в часовете от 9 до 12 и от 18 до 18.30… събота и неделя.

9. Служебен автомобил

Често ще се налага да шофирате до летището и обратно, за да прибирате напълно непознати за вас хора (предимно жени). Още в началото ще ви бъде обяснено много категорично, че компанията не поощрява безразсъдното замърсяване на околната среда с изгорели газове.

10. Конкретни отговорности

Списъкът с вашите отговорности е толкова дълъг, че каквото и да кажете, че не ви влиза в работа – ще грешите и ще трябва да го направите.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *