Той е вдъхнал живот на едни от най-емблематичните и ексцентрични образи в киното. Изиграл е от най-големите злодеи до най-странните добряци и всяко негово превъплъщение е брилянтно.

Все още не е успял да грабне “Оскар”, но безрезревната любов на феновете му напълно компенсира тази липса. Не се разделя с китарата, тъмните очила и скандалите. Красив, противоречив, талантлив и неподатлив на времето – това е Джони Деп.

Днес той става на 58 години, а ние ви предлагаме да се потопите в интересния му живот със следващите 10 любопитни факта.


1. Корените

Семейството на Джони Деп е от щата Кентъки. На територията на щата живеят много представители на племето чероки. Към тях принадлежи дядото на актьора. Прабаба му пък е от племето крийк, което също е сред обитателите на тази територия. Баща му – Джон Кристофър Деп, е строителен инженер, а майка му – Бети Сю Палмър, е сервитьорка.

2. Раждането

Роден е като Джон Кристофър Деп II в Оуъенсбъро, Кентъки, на 9 юни 1963 година. Той е най-малкото от четирите деца в семейството. Има един брат – Дани, и две сестри – Деби и Кристи.

3. Детството

Като дете сменя над 30 къщи със семейството си. Ходенето на училище за него е мъчение. Постоянно се чувства като аутсайдер, няма приятели и каквото и да е самочувствие. Това е и причината да израсне неуверен, без никакви амбиции и убеден, че не притежава никакъв талант. Започва да пуши на 12 години, а малко по-късно системно да употребява алкохол и наркотици.

4. Разводът

Родителите му се развеждат, когато Джони е на 15 години. Въпреки че постоянните караници и напрежението вкъщи намаляват, той понася развода трудно. За да се справи с болката, започва да се самонаранява и има белези и до днес. Остава да живее с майка си. Тя също има проблеми с алкохола и наркотиците, не се грижи добре за децата си, а понякога дори проявява жестокост към тях. През 2016 година, на нейното погребение, актьорът споделя: “Майка ми беше най-злото същество, което някога съм срещал, но все пак ми беше майка”.

5. Зрението

Деп има проблеми със зрението още от дете и винаги носи тъмни очила по препоръка на лекарите. Почти не вижда с лявото си око. Освен това страда от късогледство на дясното, което не подлежи на лечение. За едни от най-известните му роли – на Джак Спароу и Едуард Ножиците, му било забранено да носи очилата си и виждал само на няколко сантиметра пред себе си.


6. Професиите

Джони се захваща с много временни работи, за да свързва двата края, преди да стартира актьорската си кариера. Една от най-странните му професии била продавач на химикали по телефона. Той трябвало да кара хората да си купят писалки. Това изобщо не било лесна задача, но Деп е на мнение, че точно в този период е развил актьорския си талант.

7. Връзките

Лори Ан Алисън е първата жена, която успява да заведе актьора до олтара. Деп е едва на 20 години, но връзката им продължава само две години. Актрисата Шерилин Фен се сгодява за Джони през 1985 година, но до сватба така и не се стига. Запознават се на снимачната площадка и въпреки годежа се разделят след 3 години и половина. Актрисата от “Мръсни танци” Дженифър Грей също получава предложение за брак от Деп. Връзката им продължава едва година, но той не се поколебава да поиска ръката и ѝ, а тя да се съгласи.

Уинона Райдър се влюбва в Джони на снимачната площадка на филма “Едуард Ножицата”. За да ѝ докаже любовта си, той татуира името ѝ на ръката си – “WINONA FOREVER”. Но след 4 години се разделят. Следва още една 4-годишната връзка с известния модел Кейт Мос. Любовта им е силна, но такива са и скандалите помежду им.

Френската певица и актриса Ванеса Паради е жената, която успява да укроти лошото момче на Холивуд. Любовта им трае 14 години, а от нея се раждат и двете им деца. Но през 2012 година двойката се разделя по желание на актьора. На сцената излиза Амбър Хърд, която успява да стане законна съпруга на Джони Деп и то на цели две сватби – една в Западен Холивуд и друга на частния му остров в Бахамите. Връзката им е зорко следена и обсъждана от таблоидите, които споделят за множество проблеми между двамата. Така, година след като сключват брак, двамата се разделят сред всевъзможни скандали и взаимни обвинения.


8. Децата

Лили-Роуз Мелъди Деп е родена през 2000 година. Тя израства между Лос Анджелис и Франция и страшно иска да прилича на майка си. Сега умело гради кариера като модел и актриса. Освен това е сред любимките на Карл Лагерфелд и е посланик на “Chanel”. Брат ѝ Джон Кристофър Деп III е роден през 2002 година и е по-известен като Джак Деп. Той избягва публичните изяви, но се занимава с изкуство – рисува и свири много добре.

9. Странностите

Актьорът има фобия от клоуни и алергия към шоколад, но това не пречи най-известните му роли да са свързани точно с тези две неща. Колекционира бръмбари, оръжия, фалшиви мустаци и кукли Барби.

10. Фосилът

През 2013 година британски учен открива морски фосил, живял преди 500 милиона години. Той притежава огромни щипки и е кръстен на името на Джони Деп. Изкопаемото получило научното название Kooteninchela deppi. При вида на находката Дейвид Лег се сетил за актьора и за филма му “Едуард Ножиците”. Създанието е подобното на омар и е било или хищник, или мършояд със скромните размери от около 4 сантиметра дължина.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *