Карл Лагерфелд напусна света на 85-годишна възраст, но името му ще остане завинаги запомнено.

Световноизвестният моден дизайнер бил познат с особения си характер, критичност и силната страст към модата.

Ще ви запознаем с 10 любопитни факта за Карл Лагерфелд, с които да си спомним с усмивка на лице за него.

1. Карл Лагерфелд е немски моден дизайнер и фотограф. Роден е през 1933 година в Хамбург. В началото фамилията му е била Лагерфелдт, но в последствие решава да махне последната буква. Твърдял е, че така името му звучи по-добре от комерсиална гледна точка и е по-лесно за изписване. Освен „Chanel“, Лагерфелд е оглавявал и „Fendi“, a през 1979 година стартирал и собствената си марка – „Lagerfeld“.

2. Лагерфелд не е искал деца и семейство. Дизайнерът не е споделял много за личния си живот, но най-голямата му любов е била неговата котка. Шупет е известна в модните среди и има безброй последователи в социалните мрежи. Котката има две лични камериерки, яде хайвер и пилешки пастет, сервирани в дизайнерски чинии Goyard и пътува с частни самолети.

3. Запазена марка е бялата му коса, вързана на ниска опашка, черната вратовръзка, слънчевите очила и черните кожени ръкавици без пръсти. Обичал е ръкавиците, защото са правили ръцете му да изглеждат по-дълги. Това се смята за признак на влиятелност. Също така е имал комплекс, породен от майка му, че ръцете му не са красиви.

4. Приемал е татуировките за нещо ужасно, което си правят само глупаците. Сравнявал ги е с носенето на рокля на Pucci цял живот, която стои добре само на младини.

5. Той е спал точно по 7 часа в денонощие с дълга бяла риза. Споделял е, че дори къщата му да се срути, отново ще спи 7 часа – нито повече, нито по-малко.


6. Дизайнерът е водил дългогодишни битки с теглото, но не е бил и почитател на фитнеса. Благодарение на специална диета, разработена за него, е отслабнал с 40 килограма, за да носи костюмите на Еди Слиман. Лагерфелд мрази дебелите майки, които стоят с чипс на дивана и твърдят, че слабите манекенки са грозни.

7. Карл е обожавал да чете книги. В личната си колекция е имал над 300 000 хартиени издания.

8. За него долнището на анцуг е бил признак за поражение и загуба на контрол над живота.

9. Карл Лагерфелд е държал на истината и е бил на моменти прекалено директен. Той е критикувал Ангела Меркел, че панталоните и саката ѝ са ужасни. Казвал е на Адел, че роклите ѝ са прекалено консервативни. Това е причината да бъде както мразен, така и много обичан и ценен.

10. Ненавиждал е интелектуалните разговори, защото се е интересувал само от собственото си мнение.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *