четвъртък, септември 19


10 кралици, които са били убити

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 кралици, които са били убити

Всяко малко момиченце мечтае да стане принцеса, а всяка жена иска да носи за себе си титлата кралица. Обикновено тази титли са свързани с величествен живот и много привилегии. Днес обаче ще ви представям 10 кралици, които са били с далеч не толкова радостна съдба.

10 кралици, които са били убити

1. Ан Болейн

Тя е една от най-известните кралици в английската история, въпреки че управлявала само 3 години. Ан Болейн е втората съпруга на Хенри VIII и майка на кралица Елизабет I . Успява да “открадне” крал Хенри VIII от първата му жена – испанската принцеса Катерина Арагонска. През юни 1533 година е коронована за кралица.

На 7 септември Ан ражда дъщеря, бъдещата кралица Елизабет I. След две неуспешни бременности, дворът, начало с Кромуел, организира заговор срещу нея, възползвайки се от нарастващия интерес на краля към Джейн Сиймур. Тя е обвинена във вещерство, кръвосмешение, изневяра, заговор срещу краля. Въпреки неубедителните доказателства Ан е осъдена на смърт и обезглавена на 19 май 1536 година.

10 кралици, които са били убити

2. Катрин Хауърд

Катрин е петата съпруга на Хенри VIII. Тя се омъжва едва 17-годишна за него на 28 юли 1540 година и бракът им продължава само две години. Тя носи титлата кралица 16 месеца, до ноември 1541, след като е затворена и осъдена по обвинения в изневяра. Според популярния фолклор нейните последни думи били: „Аз умирам като кралица, но по-скоро бих умряла като съпругата на Кулпепър“, нейният любим придворен Томас Кулпепър.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари