Двете части на „Жената чудо“ и филмите за „супергероите“ на DC са само част от нейната богатата актьорска кариера.

Става световноизвестна след участието си в поредицата „Бързи и яростни“, където влиза за първи път през 2009 година в ролята на Жизел Яшар. През 2022 г. пък направи шеметна роля в екранизацията на „Смърт край Нил“ по Агата Кристи.

Печелила е конкурса „Мис Израел“ и е участвала в „Мис Вселена 2004“. Красила е страниците на модните списания Cosmopolitan и Glamour. Тя е Гал Гадот и това са 10 интересни факта за нея.


1. Родителите

Гал Гадот е родена на 30 април 1985 г. в град Рош Хааин в централен Израел. Баща ѝ е инженер, а майка ѝ – учителка. И двамата са родени в Израел, а бабата и дядото са имигранти от Европа. Актрисата има полски, австрийски, немски и чешки корени. Малкото ѝ име означава „вълна“, а фамилията ѝ – „речен бряг“.

2. Конкурсът

През 2004 г. 18-годишната Гал се включва в конкурса за красота „Мис Израел“ и го печели. След победата получава множество предложения за участия във филми, както и за реклами от различни израелски и европейски компании. С оферти да стане модел я засипват агенциите Elite, Super Farm LaPerla Lingerie, Arena, Danza, Esprit…

3. Армията

Младата Гал обаче има задължение към родината си и макар с титлата „Мис Израел“, тя попада в армията. Служи две години в специалните части и придобива елитни умения на командос. Тя борави отлично с военна техника, но нейното най-силно оръжие си остава красотата. В армията трупа опит и като фитнес инструктор.


4. Началото

Първата фотосесия на Гал Гадот е за списание „Maxim“. Тя обаче предизвика доста противоречиви реакции, но въпреки това всички в редакцията на списанието се влюбват в израелската красавица.

5. Рекламите

Израелската красавица Гал Гадот участва в рекламни кампании на автомобилния гигант Jaguar, модния бранд Gucci и продукти за грижа за кожата Vine Vera. Гал е на кориците на модни списания като Cosmopolitan, Glamour и други. Гал Гадот и е рекламно лице на парфюма Gucci Bamboo.

6. Дебютът в киното

След като завършва Право и Международни отношения в колежа в Херцлия, Гадот се явява на кастинг за момиче на Бонд във филма „Спектър на утехата“. Ролята обаче отива при Олга Куриленко, но военната подготовка на Гал ѝ помага за участието в четири филма от поредицата „Бързи и яростни“, където играе Жизел Яшар.

7. Семейството

През 2008 г. Гал Гадот се жени за Ярон Варсано – предприемач в областта на недвижимите имоти. Двамата три две дъщери – Алма, родена през 2011 г., и Мая, родена през 2017 г. и Даниела, родена през 2021 г.


8. Пробивът

Големият актьорски пробив на израелката идва с комиксовата вселена на DC, където е избрана да играе Жената чудо. Образът във филмите „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ (2016), „Жената чудо“ (2017), „Лигата на справедливостта“ (2017) и „Жената чудо 1984“ прави Гал Гадот име от световна величина.

9. Клеопатра

Медии често си измислят поводи да критикуват Гал Гадот и да търсят скандали, основани на идентичността. Преди време актрисата беше нападната след като прие главната роля в “Клеопатра”. Била твърде бяла. Според медийните публикации актрисата, която трябва да изпълнява ролята е редно да е чернокожа. Всички сериозни изследователи обаче настояват, че няма никакви данни Клеопатра да е била тъмнокожа.

10. Интересите

Гал Гадот е силна жена не само на екрана. В реалния живот тя води битки за равнопоставеност между жените и мъжете. Стреми се да гарантира, че и двата пола имат равни възможности, еднакво финансово възнаграждение и също така публично осъжда насилието. Със съпруга си тя основава продуцентска компания, чиято основна цел е именно създаване на продукции, популяризиращи равенството между половете.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *